Katarzis

Isteni finom bodzaszörp, cukor és tartósítószer nélkül

   A bodzaszörp készítése nyitja nálam minden évben a befőzési szezont. Évek óta ugyanazt a receptet készítem, a hagyományos cukros-citromos (citrompótlós) változatot. (Ide kattintva elolvashatod.) Idén viszont kaptam egy különleges leírást, amit mindenképp ki fogok próbálni, ennél egészségesebb receptet te sem találsz. 🙂

Bodzaszörp cukor és tartosítószer nélkül

 
   3 l forralt, kihűtött tisztított vízbe beáztatunk 30 darab bodzavirágot legalább 24 órára. Másnap kiszedjük a bodzát, szűrőn átszűrjük a levet, 3 citrom levét adjuk hozzá és 1/2 kg mézet ( az édesszájúak többet is tehetnek). Ezzel a szörp kész! Jégkockatasakokba töltjük (ehhez a mennyiséghez kb. 12 db szükséges), és mehet  a fagyasztóba! 

Isteni finom bodzaszörp, cukor és tartósítószer nélkül

 

  Ha megszomjazol a nyári hőségben, csak dobj 1-2 bodzaszörp-jégkockát egy pohár vízbe, és élvezd a csodás ízt és illatot! (Nekem nem fagyott át, tehát inkább volt jéghideg szörp, mint jégkocka, de szerintem ez már a fagyasztóm hibája.)

 

 

  Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!