Katarzis

Paradicsom pikáns marinádban

  Itt a paradicsom-szezon, azaz eljött az én időm. A kedvenc zöldségem, hónapokig elélnék rajta. Kenyérrel, sajttal, felvágottal.  🙂

  Most egy istenien finom paradicsomsaláta receptjét szeretném megosztani veletek.

Hozzávalók:

 

  •  kb. 5 db közepes nagyságú érett paradicsom
  •  2 gerezd zúzott fokhagyma
  •  1 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény (petrezselyemzöld, kapor vagy ki mit szeret: bazsalikom, oregánó stb.)
  •  4 evőkanál olívaolaj (napraforgó is lehet)
  •  1 teáskanál francia mustár
  •  1 evőkanál almaecet
  •  1 kávéskanál porcukor
  •  1 kávéskanálkanál só
  •  őrölt fekete bors (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

 

 A paradicsomot karikákra szeleteljük.

A többi hozzávalót összekeverjük egy üveg- vagy porcelántálban, cukor, só olvadjon el.

Paradicsom pikáns marinádban

A paradicsom-karikákat egyenként belemártjuk ebbe a marinádba, majd egy zárható edényben a hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára.

Aztán jöhet az élvezet! (A zsíros kenyeres tízóraimat mennyei magasságokba repítette. 🙂 )

 

 

 

  Köszönöm, hogy itt voltál! ♥

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!