Katarzis

Túrós krémtorta nektarinnal

  Nem tudom, mennyire lehet tortának nevezni egy édességet, amiben se tojás, sem liszt nincs, de én ennek a finomságnak nem találtam ideálisabb nevet.

   Azoknak ajánlom, akik szeretik a túrós édességeket, és kifejezetten a könnyű, lisztmentes ételeket keresik.

    Gyorsan, könnyen elkészíthető, sütést nem igényel. Kivárni, hogy megdermedjen már kicsit nehezebb, dehát azért van a hűtőn ajtó, hogy nyitogassuk aztán pedig tapogassuk a masszát, hogy keményedik-e már a formában. 🙂

Hozzávalók 

 

  • 500 g túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl hígítatlan barackszörp
  • 1 dl tej
  • 30 g zselatin
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor 
  • 2 szép, nagy, érett nektarin

 

1,5 dl vízben feloldom a zselatint, mégpedig úgy, hogy ahogy forrósodik, adom hozzá a cukrot is, ettől a 1,5 dl vízből lesz 3 dl is, és tökéletesen feloldódik benne ez a nagy mennyiségű zselatin is. Amíg hűl egy kicsit, a túrót villával összetöröm, mixerrel simára keverem a tejföllel, hozzáadom a tejet, a szörpöt, a vaníliát, a már nem túl forró szirupos zselatint (ezt pici szűrőn keresztül öntöm hozzá), legvégül pedig óvatosan beleforgatom az egészen híg masszába a kockákra vágott nektarint.

Formába öntöm, és 2-3 órára a hűtőbe teszem.

 

Túrós krémtorta nektarinnal

 

Egy éjszaka sem ártana neki, akkor lehet igazán szépen szeletelni.

A formát egy pillanatra forró vízbe mártom, majd egy kerek tortástálra visszaborítom a krémtortát.

Extra tipp: ha van maradék piskótadarabkáid vagy puha kekszed, bátran keverd bele a masszába a gyümölccsel együtt. Ezzel mondjuk lőttek a lisztmentességének, de így már szinte-szinte sütemény.

 

Túrós krémtorta nektarinnal

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!