Katarzis

Színes nyári tésztasaláta

 

  Szeretjük az olyan ételeket, melyek egészségesek, ugyanakkor táplálók is; ilyen észbontó melegben pedig az is jól jön, ha gyorsan kész van, előre is elkészíthető és hidegen fogyasztható. Itt most ismét egy pofonegyszerű recept jön, minden szempontból a nyári meleghez és alapanyag-kínálathoz igazítva.

 

Színes nyári tésztasaláta

 

Színes nyári tésztasaláta

 

Hozzávalók:

 

  • 20 dkg száraztészta -ez lehet penne vagy kagylótészta, de akár spirál is vagy farfalle. Mindegy; mutatós legyen és jó minőségű tésztafajta.
  • 3 tojás
  • 15 dkg pulykasonka
  • 25 dkg paradicsom, nekem volt benne piros, rózsaszínű, sárga (nem éretlen, ilyen a színe, citromsárga)
  • 2 közepes uborka
  • 2 közepes zöldpaprika, ez sem baj, ha színre nem egyformák, de vastag, húsos legyen
  • 1/4 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis fej hagyma
  • 1 dl majonéz
  • só, bors

 

Elkészítés:

 

A tésztát sós vízben megfőzzük, véletlenül se lágyítsuk el! A tojást is megfőzzük, azt is sós vízben, mert így biztosan könnyen lejön a héja. 🙂  Amíg a tészta fő, az olajba belenyomjuk a fokhagymát, jól összekeverjük és ezzel locsoljuk meg, keverjük át a megfőtt, leöblített, nagyon jól lecsepegtetett tésztánkat. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Hogy a többi hozzávalót milyen alakúra vágjuk, az a tészta formájától függ. Pennéhez, spirálhoz mindig hosszúkásra vágok mindent, a kagylótésztához inkább a kocka-alak illik. Kockázunk vagy csíkozunk tehát és mindent a kihűlt tésztához adunk majd az egészet 1-1,5 dl majonézzel összekeverjük.  Egy kis sót, leheletnyi borsot én még adok hozzá.

1-2 óra mindenképp kell, hogy összeérjenek az ízek.

Tökéletes minden alkalomra, tápláló (tészta, tojás), mégis egészséges (zöldségek).

Mehet a tetejére egy kis reszelt sajt tálaláskor, hiszen az soha semmit nem ront el, de anélkül is tökéletes.

 

Színes nyári tésztasaláta

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szívesen! Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek, aki elkészíti! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!