Katarzis

Saláták csirkemellből

Legyen ünnep vagy hétköznap, a csirkemellből készült ételekkel nem igazán lehet melléfogni.

Nekem a kedvenceim az ebből készült tekercsek, de a saláták is jöhetnek minden mennyiségben. Különösen ha van maradék hús, legyen az levesből vagy grillcsirkéből, salátákhoz a legegyszerűbb felhasználni.

Ha nem maradékból készítjük (és nagyobb mennyiséget) érdemes a csirkemellet sütés előtt bepácolni, olajjal elkevert fűszerkeverékkel, amit vásárolhatunk készen is, de magunk is összeállíthatjuk a kedvenc ízeinkből. Mennyei aromát ad a húsnak, ha sütés közben kevés fokhagymát nyomunk rá. 🙂

 

 

Csirkemell zöldségekkel

 

csirkemell zöldségekkel

 

Hozzávalók

 

  • 1 fej jégsaláta vagy pekingi káposzta
  • 3-4 paradicsom
  • 3-4 uborka
  • 1 fej hagyma
  • 1 csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • egy kiskanál mustár
  • citromlé
  • kevés cukor

 

Elkészítés

 

Az öntethez összekeverjük a tejfölt, mustárt, citromlevet, sóval, cukorral ízesítjük.

A salátát beletépkedjük egy (vagy több) tál aljába, kockára vágott paradicsomot, uborkát és hagymát szórunk rá, lecsurgatjuk az öntettel, rárakunk egy réteget a kockára vagy csíkokra vágott pirított csirkemelldarabkákból, aztán kezdjük elölről, amíg a tele nem lesz a tál. Salátával (káposztával) zárjuk.

Ez a kedvencem párolt rizshez, rizottóhoz, kolbász nélkül készült rakott krumplihoz, sült krumplihoz. Ha van itthon sajt, reszelve ő is kap egy rétegnyi helyet az egyvelegben. 🙂

 

 

Kukoricás csirkemell saláta

 

P1010499

 

  Hozzávalók

 

  •   1 csirkemell
  • fél doboz konzervkukorica
  • 5-6 darab burgonya
  • 1 pirospaprika (vastag, húsos)
  • 3 tojás
  • 3 dl majonéz
  • bors
  • vaj

 

Elkészítés

 

   A tojásokat és a burgonyát- héjában-megfőzzük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés vajon megpirítjuk. A paprikát és a kihűlt burgonyát, tojást felkockázzuk, hozzáadjuk a húst és a kukoricát is, és az egészet finom majonézzel összekeverjük.

 

 

Uborkás csirkemellsaláta

 

Uborkás csirkemellsaláta

 

Hozzávalók

 

  •   6 darab burgonya
  • 2-3 főtt tojás
  • 1 csirkemell
  • 1 kígyóuborka
  • fél konzervborsó
  • fél fej hagyma
  • 3 dl majonéz
  • bors
  • vaj

 

Elkészítés

 

A csirkemellet hosszúkásra vágjuk és sóval, borssal a vajon megpároljuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Kihűlve szintén hosszúkásra vágjuk, éppúgy, mint az uborkát és a főtt tojást. A hagymát nagyon pici kockákra (észrevétlenre) aprítjuk. Hozzáadjuk a borsót és a majonézt, jól elkeverjük, néhány órára a hűtőbe tesszük, úgy érnek össze az ízei.

 

Jó étvágyat mindegyikhez! 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!