Katarzis

10 perces sajtos lángos

Nagyon egyszerű, gyors, könnyű, olcsó!

Mindössze 3 alapanyag és 3 csipet ezmegaz szükséges hozzá, s aki egyszer kipróbálja, soha többé nem süti a hagyományos, élesztős-kelesztős változatot. 

 

10 perces sajtos lángos

 

Hozzávalók

 

1 bögre liszt

fél bögre kefir

fél bögre reszelt sajt

kávéskanál só

csapott kávéskanál cukor

csapott kávéskanál szódabikarbóna

 A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha nagy lángosokat szeretnénk, akkor egy táblán vagy egy nagyobb vágódeszkán, ha kisebbeket akkor akár két tenyerünk között is kilapogathatjuk. Közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

 

 

10 perces sajtos lángos

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mondjuk ez eredetileg is elég lágy, liszt nélkül én sem tudtam kinyújtani sem. Muszáj kitapasztalni mindenkinek saját magának, akár még a szódabikarbónán is bukhat a dolog, de ha valaki nem adja fel, 1-2 kísérlet, aztán már tökéletes lesz. 🙂 Köszönöm, hogy megírtad. 🙂

  2. Bukta Krisztina says: (előzmény @Katarzis blog)

    3 evőkanál tejfölt és annyi vizet tettem a bögrébe, hogy félig legyen, ez a massza így inkább nokedli tésztához hasonlított így raktam bele még egy kis lisztet, végül is a lángos sikerült, finom volt nagyon, csak így egy kicsit kísérletezni kell, hogy jó legyen a tészta állaga.

  3. Jó étvágyat a vacsorához, és írd meg, hogyan sikerült. 🙂

  4. Bukta Krisztina says: (előzmény @Katarzis blog)

    Koszonom a gyors valaszt, este kiprobalom es megirom milyen lett, amugy en is arra gondoltam, vizzel elkeverem a tejfolt,igy higabb lesz

  5. Én még csak kefirrel próbáltam. Ha nem lenne otthon csak tejföl, akkor kevesebbet tennék bele, és kipótolnám néhány kanál vízzel. Nem ígérem, hogy így biztosan jó lesz, de egy próbát megér. 🙂

  6. Bukta Krisztina says:

    Erdeklodnek,hogy kefir helyett tejfol is jo?

  7. Persze, hogy nem olyan foszlós, mint egy kelt tészta, de ha gyorsan kell valami vacsorára, ez tökéletes választás. Köszönöm a visszajelzést, és nagyon örülök, hogy ízlett. 🙂

  8. Zsuzsa Reményfi says:

    Remek!Igaz, a kelt lángostól messze van, de gyors és nagyon finom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!