Katarzis

Az ellenállhatatlan Kinder tejszelet

Ma egy olyan édesség receptjét szeretném megosztani veletek, amely meglepően hasonlít a Kinder Tejszelethez.

Pihe-puha mézes-kakaós piskóta lágy tejkrémmel, a gyerekek imádni fogják! A recept érdekessége, hogy se puding, se mascarpone nem kell bele és a krémje tényleg szinte csak tejből készül.

 

Kinder tejszelet

 

Hozzávalók

 

A piskótához:

(egyetlen nagy, 30×40 cm-es  tepsihez, a lap kétfelé lesz vágva)

6 tojás

10 dkg cukor

1 vaníliás cukor

1 dl olaj

0,25 dl tej

3 kanál méz

1 sütőpor

2 kanál liszt

3 kanál cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés

 

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, majd a sárgáját is, és ezekkel is jól kidolgozzuk. Lassan adagoljuk hozzá az olajat, tejet, legvégül a lisztet, kakaót, sütőport, én ezeket máskor óvatosan beleforgatom, most végig a kézi mixert használtam, így a végeredmény egy eléggé folyós massza lett. (Keményen elgondolkodtam, hogy talán akkor sem kaptam volna más végeredményt, ha mindent egyszerre a tálba teszek és keverem a géppel, amíg az egész csomómentes nem lesz.) Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőbe toltam.

 

A krémhez:

 

2 dl habtejszín

2,5 dl sűrített cukros tej

1 teáskanál vanília-kivonat

1 kanál méz

1,5 kanál zselatin

 

Elkészítés:

 

A zselatint beáztatjuk 5 evőkanál vízbe, mikor megduzzadt, forráspontig melegítjük, oldalra tesszük. A tejszínt habbá verjük, hozzácsurgatjuk a sűrített tejet, mézet, végül a folyékony langyos zselatint és a vaníliát is hozzáadjuk. Ha nagyon híg lesz, rövid időre tegyük hűvös helyre. A krémben pár perc elteltével dolgozni kezd a zselatin, ezért ha már az állaga engedi, töltsük is azonnal a lapokat.

1-2 órára tegyük hideg helyre, aztán lehet gyönyörűen szeletelni.

 

Kinder tejszelet

 

Azt még szeretném elmondani, hogy a receptet nem én találtam ki, ezen a (google fordító szerint bosnyák) oldalon fedeztem fel. Rábíztam magam a  fordítóra, reméltem, hogy nem téved akkorákat, mint szokott. 🙂 Akár sikerült, akár nem helyesen értelmezni az eredeti receptet, ez -amit most közreadtam- hasonlít az általam eddig kipróbáltak, olvasottak közül legjobban az igazi Kinder tejszelethez.

Ha elkészítitek, várom a visszajelzést. 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!