Katarzis

48 szabásminta, melyekről varrás nélkül tudsz készíteni menő nyári ruhákat

Elisabetta Drudi  Wrap & Drape Fashion című könyvével talán már te is találkoztál. A könyvben sok más hasznos tudnivalók mellett olyan szabásmintákat is bemutat, melyekről egyetlen öltés nélkül készíthetsz magadnak könnyű nyári ruhadarabokat.

Elisabetta Drudi  Wrap & Drape Fashion

A Scribd-ről beillesztett könyvrészletet a nyílra kattintva tudod átlapozni, éppen 48 darab szabásmintát találsz, van közte szoknya, felsőrészek, egyrészes ruhák, kiegészítők fürdőruhához. A csak strandra illő falatnyi daraboktól az utcára is bátran felvehető klasszikus nyári ruhákig van itt minden, a vékony tinilányoktól kezdve a molettebb hölgyekig mindenki találhat a személyiségéhez illő ruhamodellt, ha gyorsan kellene valami egyedi gönc egy laza nyári programra.

A méreteket magadnak kell meghatározni, ehhez szükséged lesz egy mérőszalagra, és valami hosszabb zsinór is jó ha kéznél van, amivel a megkötős részek hosszúságát tudod pontosan kiszámítani. A képen az egyenes vonalak a szálirány menetét jelzik, de épp ezeken a helyeken kell magadon is mérni, hogy mi mennyi legyen.

 Anyagot olyat válassz, ami szegés nélkül sem foszlik, könnyű, nyári, a megkötések helyén sem lesz durva, kényelmetlen. Tapasztalatom szerint a méteráruboltokban igen készségesek az eladók, merj bátran kérdezni a lehetőségekről. Mindenképp érdemes a megfelelő nagyságú szabásmintát még otthon elkészíteni, kivágni, (magunkra is próbálni, ha kell igazítani rajta), akár magunkkal is vihetjük az üzletbe, hogy ne vegyünk több anyagot, mint amennyi szükséges hozzá.

Kiemelt kép: a könyv borítója 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!