Katarzis

Epres smoothie-a tápláló frissítő

Epres smoothie-t télen-nyáron!  Nem csak friss eperből az igazi, fagyasztottal is ugyanolyan finom. És egészséges. És tápláló is. (Tudjátok már, hogy ez a két dolog nálam nem zárja ki egymást. 🙂 )

Gyümölcsös tejturmix-rajongóvá nem nehéz válni. Kipróbáltam néhány receptet, és az idáig a kamra felső polcán pihengető turmixgépem mostanában egyre gyakrabban ottmarad a konyhapulton. 

Mert az epres smoothie az lehet egyszerű szamócás tej is, ami önmagában is tökéletes, de tuningolhatjuk banánnal, zabpehellyel, adhatunk hozzá joghurtot a tej helyett, ízesíthetjük vaníliával, fahéjjal, cukor helyett mézzel. Bárhogy cifrázzuk, 1-2 perc és kész. Ha nincs turmixgép, botmixerrel is összekeverhető.

 

epres smoothie

 

Kipróbált variációk: 

 

 

A frissítő nagyon epres smoothie

  • 15 dkg eper
  • 2 dl tej
  • fél pohár joghurt (másfél evőkanál)
  • 1 evőkanál cukor vagy méz

 

A banános-epres smoothie

  • 10 dkg eper
  • 10 dkg tisztított banán (ez egy kisebb banán)
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dl tej

 

Epres smoothie zabpehellyel

  • 10 dkg eper
  • 2 evőkanál apróra zúzott zabpehely (ha ilyen nincs készen, akkor én legelőször ezt aprítom fel a gépben)
  • 1 evőkanál cukor
  • 2-2,5  dl tej
  • fél joghurt
  • 1 vaníliás cukor

 

Elkészítés:

 

Legelőször az epret turmixoljuk össze a cukorral. Azután felöntjük a tejjel, joghurttal és a többi ízesítővel, és ezekkel is jól kikeverjük. Kóstoljuk, ha nem elég édes, még mehet bele méz vagy cukor. Kiöntjük poharakba, lehet hűteni, ha úgy jobban szeretjük, de ha eleve a hűtőből vesszük ki a tejet vagy az eper is fagyasztott volt, erre nincs is szükség.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!