Katarzis

10 perces lángos kapros túrótöltelékkel, bögrésen

Már majdnem-majdnem nekikezdtem kapros-túrós lepényt készíteni, amikor eszembe jutott valami sokkal egyszerűbb. Van ez a villámgyors vacsoraötlet, a 10 perces lángos, ami liszt-kefir-reszelt sajt-egyveleg, egy kapros túrótöltelék egész biztosan nem rontaná el!

És elkészült, szintén extra gyorsan, az összeállítás gyakorlatilag 5 perc, hogy a sütés ideje mennyi, azt a serpenyő nagysága dönti el, nekem most 8 darab lett, ami 3×5 perc sütés után már az asztalon is volt. 

 

Kapros túrós lángos

 

Hozzávalók:

(a mérték egy 2,5 dl-es bögre)

  • 1 bögre reszelt sajt (kb. 12 dkg)
  • 1 bögre kefir
  • 2 bögre liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csapott kávéskanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg túró
  • néhány szál zöld kapor
  • sütéshez étolaj
  • tálaláshoz tejföl

Elkészítés:

  • a kefirbe belekeverjük a sót, cukrot, szódabikarbonát és összegyúrjuk a liszttel és a reszelt sajttal
  • a túrót (ha szükséges) áttörjük, csipet sót adunk hozzá és a finomra vágott zöldkaprot
  • lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és a nekünk tetsző módon kivágjuk, én egy éles peremű (14 cm átmérőjű) üvegtállal köröket szaggattam, szeretem ezt a formát, mert így éppen kettőt tudok tenni egy kisebb serpenyőbe is (a nagyobban pedig 3 darab sült egyszerre)
  • a kivágott részek egyik felére teszünk egy kanálnyi tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk
  • forró olajban 1-2 perc alatt mindkét oldalát világosra megsütjük
  • tejföllel tálaljuk

kapros turos lángos

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!