Katarzis

Krémes őszibarackleves főzés nélkül

Krémes gyümölcsleves főzés nélkül, vitamindúsan, liszt és mindenféle sűrítőanyag nélkül! 

 

Őszibarack krémleves

 

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg barack
  • 8 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • vanília
  • rumaroma
  • 3–4 evőkanál cukor
  • egy kisebb citrom felének a leve

 

Elkészítés:

  •  a baracknak a 2/3–át  meghámozzuk, magvát kiszedjük
  •  turmixgéppel homogén állagúvá keverjük, nekem ez tisztán 50 dkg lett
  • a gyümölcspéphez hozzákeverjük a tejet, nem egyszerre, inkább csak lassan adagoljuk, folyamatos kevergetés mellett (turmixban azért nem jó, mert az fel is fogja habosítani)
  • a gyümölcsös tejhez hozzáadjuk az ízesítőket: citromlevet, cukrot, vaníliát, rumaromát 
  • legvégül a tejszínt is belekeverjük és ha szükséges, teszünk bele még egy kis cukrot vagy kevés citromlevet
  • használhatunk más ízesítőket is: fahéjat, citromhéjat, cukor helyett mézet
  • ha a leves íze tökéletes, meghámozzuk és felkockázzuk a maradék barackot és ezt is belekeverjük
  • pár óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek, isteni lesz a végeredmény

Jó  étvágyat! 🙂

Őszibarack krémleves

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban iratkozz fel a hírlevélre, így nem maradsz le semmiről.

Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!