Katarzis

Tejszínes csirkemell tésztakörettel

 

A legfinomabb villámvacsora. Csak legyen otthon valami tésztaféle, tejszín, csirkemell. 

 

Tejszínes csirkemell

 

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • petrezselyemzöld vagy fokhagyma vagy csipet oregánó (elhagyható akár mindegyik)
  • 2,5 dl tejszín
  • 0,5-1 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 30 dkg tészta, pl. penne, fusilli (nekem az enyhén spirál a kedvencem); az egyébként imádott farfalle-vel valamiért csalódás volt ez az étel

 

Elkészítés:

  • a csirkemellet csíkokra vágjuk
  • a hagymát felkockázzuk, a forró olajban kissé megdinszteljük 
  • rádobjuk a csirkemellcsíkokat és fehéredésig pirítjuk
  •  sót, borsot, a választott fűszereket (és ha nem engedne elég levet, akkor kevés vizet) adunk hozzá és puhára pároljuk
  • ráöntjük a tejszínt és 1-2 percig hagyjuk főni 
  • addig sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, öblítjük, pár csepp olajjal átforgatjuk
  • a kanál lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, merünk hozzá kevés forró tejszínt, majd ezt is ráöntjük a húsra, ettől kissé besűrűsödik a leve (ha jobban, mint szeretnénk, akkor tejjel hígítjuk)
  • újraforraljuk, kész is   ♥

 

Tésztát és szószt külön tálaljuk. Lehet megszórni finomra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sajttal. 

 

Jó étvágyat!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Katarzis blog says: (előzmény @Emilia Mátray)

    Áldás a családnak, ha valaki tud is, szeret is sütni – főzni. Én nem bánnám, ha csak kísérletezgetnék folyamatosan, aztán a bevált receptekkel a napi főzést valaki más intézné helyettem. 😀

  2. Emilia Mátray says:

    Nagyon szeretek sütni – főzni !

    Minden elfogultság nélkül értek is hozzá !
    Szeretem / szeretjük ! / az ízek orgiáját !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!