Katarzis

A klasszikus kókuszkocka

   Nálunk ez a sütemény mindig akkor kerül fókuszba, amikor “semmi nincs itthon”.  (Mármint hozzávalók, amiből süti készülhetne. Se gyümölcs, se habtejszín, se túró, se mák, diót meg törni kellene, a befőtt meggy meg rég elfogyott.)  😀   Tudom, tudom, hogy a kókuszreszelék sem egy alapvető élelmiszer, de az szinte mindig található a kamrapolcon, csokis palacsinta-imádó családnak ebből soha nem szabad kifogynia.

  Nagyon régi receptet használok, de muszáj volt módosítanom, mert úgy végződött: “a csokiba mártott kockákat jól meghempergetjük darált dióban.”  Jaj!!!

 

kokuszkocka

 

Hozzávalók:

(23×35 cm-es tepsihez)

Tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 33 dkg liszt
  • 1 sütőpor 

Mázhoz:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 150 g kókuszreszelék (inkább az apróbb szemű, a nagyobból rengeteg kellene)

 

Elkészítés:

  • a cukrot a margarinnal és a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mézet, a tejet, legvégül a sütőporral elkevert lisztet
  • sütőpapírral bélelt tepsiben 180°-on, kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük és kihűlés után felkockázzuk (4×4 cm)
  • a mázhoz összekeverjük a cukrot és a kakaót a tejjel, már együtt melegítjük a lágy vajjal és az egészet felforraljuk, a cukor teljes felolvadásáig főzzük
  • még meleg legyen, amikor beleforgatjuk a kockákat, amit aztán kókuszreszelékbe hempergetünk (én egy villával szoktam, gyors és egyszerű)

 

 Kóstoljátok, szeressétek! 😀

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!