Katarzis

Teszteld magad! Mennyire vagy otthon a kávék világában?

 

   Régen volt “a kávé” és lehetett kérni cukorral vagy anélkül, ma pedig nem győzzük kapkodni a fejünket, ha beülünk valahová és a kávélapról kell választani. 

    Te tudod miből állnak a különböző kávéspecialitások? Tedd próbára a tudásodat ezzel a játékos teszttel! A bejegyzés végén pedig megtalálod az idegen kifejezések magyarázatát is.

 

 

  

 

És akkor nézzük, mit takarnak az idegen kifejezések!

 

Ristretto-mindössze 20-25 ml, de nagyon erős feketekávé, egészen finomra darált kávéból elkészítve

Lungo- kétszeres mennyiségű vízzel készült, gyengébb eszpresszó

Latte macchiato-négyszer annyi habosított tej a pohárban, erre rá egy eszpresszó, ami ideális esetben a tej és a tejhab között foglal helyett

Con panna-egyszerűen csak tejszínhabbal díszítik az eszpresszó tetejét

Freddo-tört jégre öntött eszpresszó vagy kapucsínó

Shakerato– egy adag eszpresszót cukorral és jégkockával alaposan összeráznak és koktélpohárban szervírozzák

Frappuccino- az eszpresszót cukorral és folyékony tejszínnel jól összekeverik, lehűtik, és üvegpoharakba, jégkockákra öntik

Mocha-eszpresszó, 30-50 ml csokoládészirupra, forró tejjel, tetején tejszínhabbal

Coffee latte-1/3 eszpresszó, 2/3 gőzölt tej, kb. 1 cm vastag tejhabbal a tetején

Bicerin-forró kakaóra öntik az eszpresszót, azt megszórják fahéjjal, és végül lassan- hogy a rétegek megmaradjanak -az egészet felöntik tejhabbal

Coretto-az eszpresszóba valamilyen alkoholt, pl. brandyt vagy grappát öntenek

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához. Az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz, ekkor egyetlen levelet kapsz tőlünk minden héten a legújabb blogbejegyzésekről.

  Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!