Katarzis

Gondolj egy számra… és meg fogsz lepődni!

  Gondolj egy számra… Ugye nektek is ismerős? Imádtuk régen az ilyen elbolondító játékokat, igaz, én csak addig, amíg rá nem jöttem, hogy színtiszta matematika az egész. Ezután már csak annyi volt benne az érdekes, hogy kiderítsem, pontosan hányadik lépésnél likvidálják a gondolt számomat és veszi át teljesen az irányítást az ügyes “gondolatolvasó”. 

 

 

   Most egy számomra idáig ismeretlen és nagyon érdekes változatával találkoztam ennek a trükknek. A végén két dolgot is elárul rólam, tehát nem a legegyszerűbb fajta. Csak valószínű, hogy öregszem,  😀 mert már se kedvem, se türelmem megfejteni, hol van benne a csavar (ha valaki elmagyarázza kommentben, azt azért szívesen látjuk, előre is köszönöm♥).  A gyerekekkel is leteszteltük és kiderült számomra, hogy sajnálatos módon egyáltalán nem hajlandóak fejben kiszámolni még az ilyen egyszerű műveleteket sem. Ha viszont itt lenne anyukám és lenne nála egy ilyen abakusz, ettől százszor bonyolultabb számolásokat is elvégezne rajta, és mi csak annyit látnánk, hogy dobálja a gombokat jobbra, balra, de gyorsabban mint a villám. 😀 Így dolgozott ő évekig, gyakran otthon is, én pedig csak lestem, hogyan lehet ezen százasokat kivonni, összeadni.

De menjünk mostmár játszani!

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ugye eltaláltam? 😀

 

   Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához. Az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz, ekkor egyetlen levelet kapsz tőlünk minden héten a legújabb blogbejegyzésekről.

  Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Katarzis blog says: (előzmény @Iza)

    De jó, nagyon tudok! 😀 Én köszönöm, hogy játszottál. 🙂

  2. Iza says:

    Igeeeeen eltaláltad… 😀 Kösziiii… 😀

  3. Katarzis blog says:

    Köszönöm, András, és nagyon örülök, hogy ezzel a kis bejegyzéssel szereztem neked néhány szórakoztató és főleg 😀 elgondolkodtató percet. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!