Katarzis

Tejszínes eperleves főzés nélkül

 

     Csak egy gondolat és már kész is. Isteni finom, üdítő leves vagy desszert, tele vitaminnal.

 

 

 Hozzávalók:

  • 50+20 dkg eper
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejszín (az alacsonyabb zsírtartalmú főzőtejszínnel tökéletes)
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható, de kár lenne)
  • vanília
  • 5-6 evőkanál cukor (esetleg méz vagy a megszokott édesítőszer)

 

Elkészítés:

 

  • vegyünk ki az eperből kb. 20 dkg-ot, a többit az összes hozzávalóval öntsünk turmixba és keverjük jól össze 
  • a megmaradt epret vágjuk apró darabokra és erre merjük tálaláskor (természetesen eperdarabok nélkül is olyan finom, hogy csak na!)
  • ha mag nélkül szeretnénk készíteni, akkor előbb az epret turmixoljuk össze a vízzel és még azelőtt szűrjük át, hogy a tejes dolgokat hozzáadnánk
  • a tej-víz-tejszín arányán bátran lehet változtatni
  • érdemes mindent előre behűteni, akkor azonnal fogyasztható, itt nem kell várni, hogy összeérjenek az ízek

Jó étvágyat!  🙂 

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához. Az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz, ekkor egyetlen levelet kapsz tőlünk minden héten a legújabb blogbejegyzésekről.

  Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!