Katarzis

Édes-csípős szezámmagos csirkefalatok

   Csak úgy kacsintgatnak a nézelődőre a kínai büfében a mázas-szezámmagos csibefalatok. Megpróbálhatnánk valami hasonlót odahaza is összehozni. 😀 A legkülönlegesebb dolog, ami szükséges lenne hozzá (és nekem nincs), az a kínai só (mononátrium-glutamát), de azt hiszem, egyáltalán nem baj, ha ez most kimarad a receptből. 

 

 Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell, az enyém 35 dkg-os volt és rengeteg lett belőle
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Bundához:

  • 1-2 közepes tojás (ha spórolni akarunk a tojással, itt bátran lehet, akkor kicsivel több vizet teszünk)
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1-1,5 dl víz 
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só, bors

Édes-savanyú mázhoz:

  • 3 evőkanál méz (vagy 5 evőkanál cukor és pici víz)
  • 2 evőkanál paradicsompüré vagy kecsap
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • kávéskanál chiliszósz (vagy bármi, ami kicsit csípőssé teszi)
  • 2 evőkanál ecet (balzsamecetet, rizsecetet, citromlevet is lehet, én egyszerű ecetet használtam)
  • 2 teáskanál pirított szezámmag+1 teáskanál, amivel a végén megszórjuk

 

Elkészítés

  • a húst egyforma, 2-3 cm-es kockákra felvágjuk, lehintjük kávéskanálnyi sóval, borssal, rányomjuk a fokhagymát, összegyúrjuk 1 evőkanál vízzel és az étkezési keményítővel, oldalra tesszük
  • a keményítőt és a lisztet elkeverjük a sóval, borssal, sütőporral és a tojással, olajjal, vízzel egy olyan masszává dolgozzuk, ami a nokedlitésztánál hígabb, a palacsintatésztánál sűrűbb
  • magas edényben sok-sok olajat melegítünk, a húst a tésztába keverjük és a felforrósodott olajba a tésztával jól bevont húsdarabkákat egyenként kanállal beleszaggatjuk, jusson tészta bőven mindegyik húsdarabra (ezért jobb kanállal, mint kézzel, mert így nem csöpög le róla, amíg belerakjuk, és ettől lesz szép gömbölyű)
  • ne rakjunk egyszerre sokat bele, mert a sütőportól puffancsokká nőnek
  •  világosra sütjük, konyhai törlőre kiszedjük
  • a máz hozzávalóit serpenyőben összeforraljuk, beleszórjuk a szezámmagot aztán beleforgatjuk a bundás csirkefalatokat
  • a végén még szórunk rájuk kevés pirított szezámmagot

  Figyelem! Csak frissen az igazi!  Jó étvágyat!

 

 

 

   Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.

    Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldaláhozAz oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz, ekkor egyetlen levelet kapsz tőlünk minden héten a legújabb blogbejegyzésekről.

  Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!