Katarzis

Karfiol vajas-sajtos morzsában

  Húsmentes napok kitűnő fogása lehet ez az egyszerű, mégis minden jóval beborított, csőben sült karfiolos egytálétel. Ha pedig valamelyik családtagnak így túl vega, mehet számára a hőálló tál egyik felébe valami jófajta sonka vagy pirított csirkemell.

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol (egy több mint 1 kg-os karfiolnak a felét használtam fel erre)
  • 10 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, őrölt bors, esetleg csipet levesízesítő

Elkészítés:

  • a karfiolt enyhén sós vagy levesízesítős vízben roppanósra főzzük
  • egy laposabb hőálló tálat kivajazzuk, lehintjük 1 kanál zsemlemorzsával
  • a karfiolrózsákat besorakoztatjuk az edénybe nem szorosan (amelyik nagy, azt kétfelé is vesszük), lehintjük kevés őrölt borssal 
  • a vajat meglangyosítjuk, a felét elkeverjük a tojással, tejföllel, pici sóval és a karfiolt leöntjük ezzel a keverékkel
  • előbb reszelt sajttal, aztán a megmaradt prézlivel vastagon megszórjuk, végül meglocsoljuk a maradék vajjal (nekem fagyos volt, ráreszeltem 😀 )
  • nem kell befedni, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük

Jó étvágyat!

A képen látható paradicsomsaláta receptjét ide kattintva találod. 

 

     Köszönöm, hogy itt voltál!  ♥

    Ha követni szeretnél, csatlakozhatsz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz, ekkor egyetlen levelet kapsz tőlünk minden héten a legújabb blogbejegyzésekről.

  Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!