Katarzis

Dinnyés granita, a leggyümölcsösebb jégkása

   Jéghideg és szinte 100% gyümölcs. Üdít, hűsít, szomjat olt. Nem is ismerek olyat, aki ellen tudna állni a granitának ebben a kánikulában, kicsik-nagyok imádják.

  Az elkészítése is pofonegyszerű, miért adnánk akkor sok pénzt mesterséges aromákkal és színezékekkel teli jégkásákért, ha otthon színtiszta gyümölcsből készíthetünk azoknál még finomabbat is. 

 Hozzávalók:

  • 75 dkg tiszta, magmentes dinnyehús (szeletelés közben egyszerűen kiszedegetjük a magokat, de ha jól tudom kapható már teljesen mag nélküli dinnye is)
  • 2-3 evőkanál cukor (ha nagyon édes a dinnye, akkor még ennyi sem kell)
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • 0,5 dl víz
  • díszítéshez citromfű vagy mentalevél

 

Elkészítés:

  • a vízből, reszelt citromhéjból és cukorból szirupot főzünk (1-2 percig forraljuk, szinte csak amíg a cukor elolvad)
  • a dinnyehúst összeturmixoljuk
  • a kihűlt szirupba belenyomjuk a citrom levét is, majd egy szűrőn keresztül az egészet a dinnyeléhez öntjük, jól elverjük
  • egy szögletes műanyag edényben a fagyasztóba tesszük és óránként átkevergetjük
  • ha már fagyos, egy kanállal véssük le az összes kását és így, “fellazítva” tegyük vissza a fagyasztóba, ebből már bárki könnyen ki tud venni egy adagot. 

  A megadott mennyiségből majdnem 1 liter jégkása lett.

   Jó hűsölést!  🙂 ♥


   Köszönöm, hogy itt voltál!  ♥

    Ha követni szeretnél, csatlakozhatsz a Katarzis Facebook oldalához vagy az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz, ekkor egyetlen levelet kapsz tőlünk minden héten a legújabb blogbejegyzésekről.

  Ide kattintva visszajutsz a főoldalra, itt pedig blogom előszavát olvashatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!