Katarzis

Téli ajtódísz és adventi koszorú készítése

A ma délelőttöm a kreatívkodás jegyében telt. Két koszorút készítettem, egy adventit és egy ajtódíszt kopogtatónak, amiből végül csak egyszerű dísz lett, mert a férjem szerint “szalmakoszorúval nem lehet kopogtatni”. (Egy világ omlott össze bennem!)   Bár lett volna alkalmam beszerezni ilyen meg olyan dekorációs kellékeket mindkettőhöz, tettem néhány fogadalmat magamnak az idei adventi készülődés… Tovább »

Káosztól a harmóniáig- a meghitt karácsonyért (4.hét)

  Gyerekkoromban imádtam a karácsonyt. Nem voltunk gazdagok, mégis tökéletesek voltak az ünnepek, jutott bőven ajándék a fa alá, étel az asztalra, a rokonokat, barátokat mindig meglátogattunk és hozzánk is sokan eljöttek. A játék, a pihenés, a találkozások időszaka volt ez. Nem emlékszek, hogy anyu fáradt lett volna, ideges, ünneprontó.   Nekem már nem sikerült ennyire… Tovább »

Adventi naptár-inspiráló ötletek, letölthető sablonok

Miért is jó adventi naptárral meglepni a gyermekeinket? Először is, mert hihetetlenül izgalmasnak találják, sokkal érdekesebb ebből kibontani egy szelet csokit, egy illatos radírt vagy más apró meglepetést, mintha csak úgy odaadnánk nekik. Másodszor, mert így értik meg igazán, hogy nem mindig rossz az, hogy elmúlnak a jó dolgok (elfogynak az ajándékok), mert gyakran csak… Tovább »

Káosztól a harmóniáig-a meghitt karácsonyért (3.hét)

 Ezen a héten semmilyen hagyományos értelemben vett takarítást nem végzek (kivéve a mindennapos rendrakás), helyette viszont lesz tervezés, rendezés, másolás, mentés, törlés. És hogy mi az, amin már túl vagyok? Ezeket végeztem el a 1. héten (katt!). Itt pedig a 2. hét feladatait találod.  Most pedig rendbe teszek mindent, ami irat, dokumentum, újság, fénykép, legyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!