Katarzis

9 tény az állatok világából, ami most téged is jókedvre derít

Ezek az egyszerű tények (az állatok világából) most feldobják a hangulatodat-ígéri az adme.ru videója. Márpedig én csakazértsem zökkenek ki a búskomorságból!-makacsoltam meg magam-én majd eldöntöm, hogy mi tetszik és mi az, amin nevetni fogok! De nekik lett igazuk. 😀  Michael Whaite vicces gif-jeiből összevágott, alig másfél perces videó, egzotikus tájakra röpítő zenei aláfestéssel még a felnőtteknek… Tovább »

Érintés-14.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥        ” …a titkom. Nagyon… Tovább »

Ők így tudnak szeretni (fotósorozat az ember-állat barátságról)

    Ha valaki csak egyetlen dolgot tud Assisi Szent Ferencről, az egész biztosan az, hogy ő az állatok védőszentje. (És Itáliáé, a kereskedőké, és a természeté is.) Számos legenda terjedt el arról, hogy az állatoknak is prédikált és sok ábrázoláson állatokkal, elsősorban madarakkal körülvéve látható. 1931 óta Szent Ferenc napja, október 4-e az állatok… Tovább »

Hát lehet őket nem szeretni? Állatok, amikor nem is annyira cukik

Kedvesek, aranyosak, szeretnivalók. Néha idegesítőek, de csak mert ösztönlények, mi pedig túl sokat várnánk tőlük. Bármit is tesznek, csak pillanatokig tudunk rájuk haragudni. Nem lehet őket nem szeretni. Nem, nem, most nem a pasikról van szó. Az állatokról. Ők is megérik a pénzüket!        Aztán nem tudjunk, honnan tanulják a gyerekek a csúnya… Tovább »

Ne hagyd az autóban a gyereket! És a kutyát sem!

  Mit tehetsz, ha ebben a hőségben egy magára hagyott állatot látsz egy bezárt autóban?   Ma reggel találtam ezt a  facebook-bejegyzést : Szeretnék veletek megosztani egy hihetetlen esetet a kánikula apropóján: Frangepán utcában találtuk ezt az autót, aminek a csomagtartójába bezárva lihegett őrült módon egy kb. 40 kilós kutya. Ablak ujjnyira lehúzva és ennyi…. Tovább »

Tükör az őserdőben! Ki hogyan reagál?

    Hatalmasat  lehet szórakozni azon, ahogy a kutyáink vagy a macskák a tükörképükre reagálnak. Vadállatokat ilyen értelemben már ritkábban van lehetőségünk megfigyelni. De most egy hatalmas tükör került ki az őserdőbe. Mit “szóltak” mindehhez a vadon állatai? Hogyan viszonyult tükörképéhez a leopárd, az elefánt? És a majmok?  Elárulom, ők most is hozták a formájukat…. Tovább »

Kutyusok, akiknek nehéz ellenállni

   Hát ezek a kis teremtmények valami csodálatosak!  Tudom, hogy minden állat aranyos, amíg aprócska, de ezek a kutyusok… Az embert azonnal elönti valami szülői gyengédség, szívünk szerint máris örökbefogadnánk valamelyiket. Nem azért, mert idővel tökéletes házőrzőt nevelnénk belőlük, egyszerűen csak mert imádnivalóak. Miért lenne baj, ha semmilyen más funkciót nem akarunk egy kisállatnak, mint… Tovább »

Egy szívszorító emlék a Gift című videó kapcsán

A múlt héten biztosan sokan láttátok a Gift című videót, ami Magyarországon készült  és arról szól, hogy…  ha láttad, akkor tudod miről ha mégsem, akkor mindenképp ajánlom, hogy megnézd, 4 perc csupán, s aztán kérlek könnyes pilláidon keresztül is olvasd el az én történetemet ezzel a szomorú témával kapcsolatban.       Lehettem vagy 6 éves,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!