Katarzis

Mexikói chilis bab, a gyerekbarát változat

  Ez most kicsit hasonlatos lesz anyósom kókuszkockájához (“a kihűlt tésztát felszeleteljük, a kockákat előbb csokiba, aztán darált dióba forgatjuk”), kókusz még csak említve sincs, csak a címében, és itt is épp a lelkétől, a chilitől fosztjuk meg ezt a népszerű ételt. Szerencsére a chili cseppet sem sértődékeny, a tányéron ízesítve is ugyanúgy megmutatja az… Tovább »

Fejtettbab leves húsmentesen

    Ez a bableves a bizonyíték arra, hogy hús nélkül és csupán 3-4 hozzávalóból is lehet finom levest főzni. Amikor a babhüvelyben már szép nagy szemek vannak, de téli eltevésre még nem leszedhető, azt én úgy hívom, hogy gyenge bab, közismert neve pedig a fejtett bab. (Nem értem, miért; a szárazat is ki kell… Tovább »

Palócleves-egy “felséges magyar eledel”

  Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek a palócleves több, mint egy leves a sok közül. Ez a kedvenc leves és egyben a kedvenc zöldbabos étel. Biztosan mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje, amire esküszik, de szeretném most megosztani veletek azt a  változatot, ami talán a legeredetibb, és azt is elárulom, honnan mazsoláztam még évekkel ezelőtt:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!