Katarzis

Hamis gulyásleves csirkemellből

  Bár a hamisítás szinte minden értelemben egy negatív fogalom, receptet átvariálni, otthoni körülmények közt kipróbálni és még be is vallani, hogy “ez bizony nem az eredeti,” a legártatlanabb trükközés, igaz, néha ez is rejt izgalmakat. 😀 Egy dolog biztos: soha nem a rossz szándék vezet ilyenkor bennünket… hanem az idő- és kedvhiány…vagy a hozzávalók… Tovább »

Tejszínes csirkemell tésztakörettel

  A legfinomabb villámvacsora. Csak legyen otthon valami tésztaféle, tejszín, csirkemell.      Hozzávalók: kevés olaj 1 fej vöröshagyma 40 dkg csirkemellfilé só, bors petrezselyemzöld vagy fokhagyma vagy csipet oregánó (elhagyható akár mindegyik) 2,5 dl tejszín 0,5-1 dl tej 1 evőkanál liszt 30 dkg tészta, pl. penne, fusilli (nekem az enyhén spirál a kedvencem); az… Tovább »

Sajtos csirkemell szeletek őzgerincformában

   Egy egészen különleges, mégis nagyon egyszerű recept, melynek annyi a lényege, hogy a rántott csirkemellszeleteket zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba mártjuk, és nem serpenyőben, olajban, hanem egymásra rakva őzgerincformában sütjük meg. Az alapreceptet adom most közre, ami így, ahogy van is nagyon finom, de lehet variálni kedvenc fűszerekkel vagy alapanyagokkal bővíteni (petrezselyemzöld, pritaminpaprika, bacon).   Hozzávalók:… Tovább »

Saláták csirkemellből

Legyen ünnep vagy hétköznap, a csirkemellből készült ételekkel nem igazán lehet melléfogni. Nekem a kedvenceim az ebből készült tekercsek, de a saláták is jöhetnek minden mennyiségben. Különösen ha van maradék hús, legyen az levesből vagy grillcsirkéből, salátákhoz a legegyszerűbb felhasználni. Ha nem maradékból készítjük (és nagyobb mennyiséget) érdemes a csirkemellet sütés előtt bepácolni, olajjal elkevert… Tovább »

Tárkonyos csirkeraguleves

  Ha már unjuk a hagyományos húslevest vagy egyszerűen csak valami kellemesen pikáns, savanykás, mégis tápláló “léfélét” kívánunk, akkor kitűnő választás a tejszínes raguleves, amit én tárkonnyal is szoktam ízesíteni és általában csirkemellfiléből készítem, néha ezen felül 3-4 darab csirkeszárnnyal is gazdagítom.       Hozzávalók:   30 dkg csirkemell 3-4 db csirkeszárny 3 db… Tovább »

A megunhatatlan gyros-tál

Tényleg megunhatatlan. Ekkora népszerűségnek még a pizza sem örvend nálunk. Gyerekek imádják, mert mindig sül hozzá krumpli. Én imádom a sok zöldség és a sajt miatt. Különben is minden egyes alkotórésze önmagában is egy finomság.   A gyros- készítés kissé összetettnek tűnhet, de igazából pofonegyszerű. Ahány ház, annyi szokás, s most sem a legeredetibb változatot… Tovább »

Ízletes és omlós rántott hús

    Azt mondják, a rántott húst nem igazán lehet elrontani, talán igaz is, azzal tényleg nincs más dolgunk, mint párszor odaverni neki a klopfolóval, lisztbe, felvert tojásba, prézlibe mártani, és jó forró olajban szépen megsütni.  Én most mégis szeretném elárulni a saját verziómat, ami igazából nem is a sajátom, mert egy szakácsnőtől tanultam már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!