Katarzis

Vendégváró sütemények az ünnepi asztalra

   A nagyobb ünnepek, a karácsony és a húsvét is, nálunk ritkán szólnak a magányos elvonulásról, passzív pihenésről, hiszen vannak barátaink, rokonaink, akik év közben a világot járják és csak ilyenkor van lehetőségünk találkozni, beszélgetni velük. Terített asztalnál mindig kellemesebb ünnepelni, ezért mindenkinél van ilyenkor hidegtál, saláták és finom, hagyományos sütemények, magukat kellető vendégváró falatok…. Tovább »

Bakacsók, a kávéimádók kedvenc sütije

 Kávés. Diós. Krémes. Gyerekkorom óta ismerem és szeretem. És kritizálom. Folyamatosan tökéletesítem. A BAKACSÓK egész biztos, hogy a 70-es évek előtt “született”, sokkal hamarabb, mint én, emiatt talán illene ragaszkodnom az eredeti recepthez az utolsó pontig-vesszőig, de mivel voltak benne nem-szeretem részletek, itt is, ott is változtattam rajta. Úgy érzem, sikerült úgy csalni, hogy az sem ízben,… Tovább »

Narancsos-diós pohárkrém

A pohárkrém nálunk általában úgy készül, hogy hirtelen kívánunk valami nyalánkságot, aztán összedobjuk abból, amit találunk itthon.      Alap, hogy legyen benne valami gyümölcs, egész kevés szárazanyag és természetesen a krém, amitől elvárjuk, hogy ne legyen túl édes, se “csak puding”-os, de nagyon drága se (ritka, hogy csak úgy álljon a hűtőben mascarpone vagy valamilyen… Tovább »

Hideg kőttes, alias bejgli karácsonyra

Soha nem készült nálunk karácsonykor bejgli. Amíg nagymamám élt, sütött diós és mákos kalácsot, amit én a bejglinek hittem, és egyáltalán nem szerettem. Nem is értettem (a magazinokban, később pedig az interneten láttam a rajongást), hogy mit szeretnek az emberek ebben a nem is finom süteményben. Aztán egy vendégségben mégis rábeszéltek, hogy kóstoljam meg. “Ez… Tovább »

Kókuszgolyó- a No.1 sütemény

   Legelső gasztro témájú bejegyzésem a világ legegyszerűbb süteményéről fog szólni, amely ráadásul finom is, nemhiába sokak első számú kedvence.  Ez pedig a jó öreg kókuszgolyó, ha még soha nem készítettél, ez a bejegyzés neked szól, mert szerintem ez az a süti, amiből 20 perc alatt is tekintélyes vendégváró adagot tudunk készíteni, egy abszolút kezdő … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!