Katarzis

THE ANSWERS (A válaszok)-egy videó, ami téged is elgondolkodtat az életedről

   Álmodtatok már a saját halálotokról? Én soha, de akik átélték ezt, egyáltalán nem érezték ijesztőnek.  “Álmomban ez természetes volt, mint az, hogy reggel felkelek és elindulok a munkába. Csak ott nem siettem sehová.”   Először azt hittem, ez a többszörösen díjazott kisfilm is a halál utáni életről szól. Pedig nem!  Épp hogy az mostani… Tovább »

Mivel játszottak az iskolában a mai felnőttek?

    Ezt a papírból hajtogatott, kicsit már gyűrődött és szakadozott tátikát hozta haza nemrég a lányom a suliból.    Nem láttam ilyet legalább 20 éve! Pillanatok alatt nosztalgikus hangulatba kerültem, még magam is meglepődtem, hogy mennyi kellemes emlékem van az iskoláséveimből.  Ezzel a papírjátékkal nagyon sokat játszottunk 8-10 évesen. A felső részére számokat írtunk,… Tovább »

Csipkebogyóról kis nosztalgia-körítéssel

  Csipkebogyó vagy ahogy felénk nevezik:  rózsabogyó, hecse, hecsedli, hecsepecse.     “Szeretem-nem szeretem” téren a tökfőzelékkel megegyező utat járt be nálam. Gyerekkoromban semmi finomat nem találtam benne, persze megfázás esetén ezt kellett innom, ezért sokáig nem is volt több, mint egy szer a sok közül, amivel jó kúrálni a nem túl súlyos téli betegségeket…. Tovább »

Amikor a gyengéd gondoskodás emléke egy életen át elkísér

Amandának nem volt könnyű gyerekkora. 3 hónapos volt mindössze, amikor súlyos balesetet szenvedett, egy gőzzel működő párologtató égette meg az arcát és a kezét. Ez 1977-ben történt. A csúnya sebhelyek miatt iskolatársai csúfolták, kiközösítették, a sok-sok helyreállító műtét fájdalmai mellett ezeket a folyamatos lelki sérüléseket, megaláztatásokat is hordoznia kellett magával. A lány néhány képecskét őrizgetett… Tovább »

Építs fel itt és most egy darabka mennyországot!

Gyermekkorom nyarait egy édenkertben tölthettem. Mamámék (vagy nagyapámék) kertje szó szerint az volt. Gyümölcsfák, -bokrok, buja zöldségeságyak, szőlőlugasok és mindenhol zöld pázsit, amire pléd nélkül is le lehetett feküdni. Minden mindig tiszta és bőségesen termő. A kert elején volt a zöldségesrész, az nem igazán hozott lázba tizenévesen, de aztán kezdődött a mindenhol gyümölcsfákkal árnyékolt csodás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!