Katarzis

Omlós habos pite eperrel, vaníliás tejfölkrémmel

 Eredetileg banánnal készítettem, de már akkor tudtam, hogy ez a sütemény eperrel talán még fenségesebb lesz. Valami hihetetlenül omlós tészta-alap, eperdarabok vaníliás tejföllel (amire azt a visszajelzést kaptam: “anyu, ennek nagyon finom a krémje”), végül édes tojáshab; a négy finomság egyvelege nálam lekörözte még a hagyományos gyümölcstortát is.      Hozzávalók (24 cm átmérőjű formába)… Tovább »

Epres smoothie-a tápláló frissítő

Epres smoothie-t télen-nyáron!  Nem csak friss eperből az igazi, fagyasztottal is ugyanolyan finom. És egészséges. És tápláló is. (Tudjátok már, hogy ez a két dolog nálam nem zárja ki egymást. 🙂 ) Gyümölcsös tejturmix-rajongóvá nem nehéz válni. Kipróbáltam néhány receptet, és az idáig a kamra felső polcán pihengető turmixgépem mostanában egyre gyakrabban ottmarad a konyhapulton. … Tovább »

Epres-tejszínes házi fagylalt

 Soha nem készítettem idehaza fagylaltot. “Fagyigép nélkül úgysem lesz az igazi”-olvastam valahol, és emlékszek is egy jégdarabos-nem túl ízletes házi fagyi-élményre még gyerekkorból.  De ezt az eperfagyit nem tudtam kiverni a fejemből. A hozzáértők inkább parfénak neveznék, ami legalább annyira fenséges dolog, mint a jégkrém, sőt épp ez az elnevezés a garancia arra, hogy nem egy… Tovább »

Epres pillecukor

  Eredetileg epres brownie-t akartam készíteni, ezért is vettem ki egy zacskó szamócát a fagyasztóból. Csak aztán nézem a receptet, 5 dkg eperpüré kell hozzá, nekem pedig itt van kiolvadva 40 dkg-nyi. Ezért lett a brownie helyett pillecukor, hát nem épp egy fogyókúrázós nyalánkság egyik sem, de ebben szinte-szinte van annyi gyümölcs, mint cukor, ezért… Tovább »

Milkshake fagylaltból- olyan finom, mint a mekiben

    A héten a nagy kánikulában gyakorlatilag senki nem kívánt rendes ennivalót. Csak a fagyi, a jégkása, a rengeteg folyadék, nálam még a hideg saláták valamilyen megkent kenyérrel-ezek fogytak úgy- ahogy; a főtt ételekre, ami a családanyák szerint a rendes kaja, “hát ezért főztem?” mindenki csak a száját húzogatta. Én pedig olyan örök aggódó… Tovább »

Epres szultán-csemege

Ismeritek a lokumot, amit szoktak török csemegének vagy szultán-csemegének, szultánkenyérnek  is nevezni? Az eredeti lokum vízből, cukorból, kukoricakeményítőből és zselatinból készül, rózsavízzel vagy citromlével ízesítik és ételfestékkel színezik ellenállhatatlanul csábítóvá. Még soha nem készítettem és talán nem is ettem ilyet. Tegnap este viszont egy baráttól kaptam “csak úgy” egy láda szamócát, aminek nagyon örültem-a gesztusnak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!