Katarzis

Élelmiszerek házilag | Az érem két oldala

     Szerencsére a családunkban senki nem ételallergiás és olyan betegsége sincs, ami miatt speciális diétára szorulna. Ha valamilyen élelmiszert otthon készítek el a megvásárlása helyett, azt -idáig legalábbis-soha nem kényszerből vállaltam be, egyszerűen csak volt rá időm és szeretek kísérletezni, kipróbálni új dolgokat. Ha másnak működik vajon nekem is sikerül? Lesz-e olyan finom, mint… Tovább »

Káosztól a harmóniáig-a meghitt karácsonyért (3.hét)

 Ezen a héten semmilyen hagyományos értelemben vett takarítást nem végzek (kivéve a mindennapos rendrakás), helyette viszont lesz tervezés, rendezés, másolás, mentés, törlés. És hogy mi az, amin már túl vagyok? Ezeket végeztem el a 1. héten (katt!). Itt pedig a 2. hét feladatait találod.  Most pedig rendbe teszek mindent, ami irat, dokumentum, újság, fénykép, legyen… Tovább »

Káosztól a harmóniáig-a meghitt karácsonyért (2. hét)

Hogy mi ez a sorozat és mik voltak az első hét feladatai, ide kattintva elolvashatod.   Ezen a héten címszavakban a 3 fő tennivaló: -a kamra kitakarítása -mindenféle, ruhaneműkkel kapcsolatos tennivalók -lomtalanítás -és elárulom a legtutibb, legolcsóbb univerzális tisztítószer, egy “csodaszer” receptjét is (de lehet, hogy te is ismered)   1.Kamra kitakarítása      A… Tovább »

Hová lesz az életerőnk?

   Hányszor hallom ismerősöktől: “nem csináltam ma semmit, mégis hullafáradt vagyok”.  Aztán elbeszéljük a régi időket, néha hálistennel!, hogy vége és új korszakba léptünk, máskor de kár, hogy manapság már nincsenek ilyenek! sajnálkozással emlegetjük a gyermekkorunkban nagymamánktól hallottakat; nekünk már csak innen van valamennyi elképzelésünk, hogyan éltek akkortájt, hogyan teltek napjaik a valódi értelemben vett… Tovább »

Mágneses mosogatószivacs-működik!

    Szerintetek mi ez? Igen, ez egy boros butella. Benne egy szivacs, az oldalán egy mágnes, azaz kettő. A benti szivacs sem egyszerű ám, abba is egy mágnest rejtettem. Ezt a butellát csak a kora miatti tiszteletem mentette meg attól, hogy odavágjam, mert ez az ártatlannak tűnő üvegedény idegrendszerem tönkretevője, üdvösségem elrablója. (Persze ez… Tovább »

Egy átlagos szabadnapon

 Fél hétkor ébreszt a telefon, de látom, Férjem kászálódik, így én kinyomom, és nyugodtan alszok tovább. A következő pillanatban viszont már érzem a gőzölgő fekete illatát, puszit kapok és egy csészét a kezembe, tele ezzel a mennyei nedűvel. Hét óra, sikerült egy teljes félórára visszaaludnom, de már kelni kell, gyereket ébreszteni, tízórait csomagolni. A reggeli… Tovább »

Ne fertőzd a környezetedet, főzd meg, edd meg…a bacikat!

   Újra kezdődik. Tavaly ősszel már volt egyszer téma, több portál és női magazin is megírta, hogy a csirkehúst nem szabad sütés-főzés előtt megmosni. Veszélyeket rejt magában ez a művelet. Kedvezünk vele a baciknak, jobban szaporodnak, pontosabban: a mosással, az erős vízsugárral szétszóródnak a levegőben a mikronméretű vízcseppek, rá a mosogató környezetére, a konyhabútor felületére,… Tovább »

Sokat érő másodállásom

  Nagyon érdekes cikket olvastam ma reggel itt, a Nők Lapja Cafén, s most dagadni kellene a keblemnek, hogy mennyire értékes munkát végzek a családom számára, én igazából erre még soha nem gondoltam, de az mindig is bosszantott, ha valaki semmibe nézte a nőknek ezt a mindennapi kötelező elfoglaltságát.  Mert igaz, hogy élhetünk koszban is,… Tovább »

Tavaszi nagytakarítás a nappaliban

   Lehet, hogy most pfujjogtok, de igenis vannak  lányok, akik nem igazán tudják, mit jelent az a gyakorlatban, hogy “takarítani”. Nem, nem azért mert buták, ügyetlenek vagy neveletlenek, csupán úgy alakult a gyerekkoruk, hogy nem volt lehetőségük gyakorlatot szerezni benne, és bizony senki nem születik úgy, hogy 20 éves korára ösztönösen kifejlődjön benne a tűzrőlpattant… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!