Katarzis

20 vicces beírás éttermi panaszkönyvekből

   Étterembe járni nem mindig móka és kacagás. És sokan hangot is adnak negatív véleményüknek, igaz a panaszok nem minden esetben az éttermet minősítik, nagyon gyakran a vendég is megéri a pénzét. Engem még soha sehol nem ért akkora inzultus, hogy kérnem kelljen a panaszkönyvet, de ha ez az ára, hogy az ember ilyen vicces… Tovább »

Gyerekszáj a szerelemről

  Valentin-nap. A szerelmesek napja, és talán nincs is még egy érzés, amelyről annyi csodálatos idézet született volna, mint a szerelemről. Én most mégis hagyom a nagy költőket és filozófusokat, és inkább a legőszintébb korosztály elképzeléseit továbbítom felétek. Szabad mosolyogni, szabad emlékezni, és kívánom- ha van kivel -ezen a hétvégén még intenzívebben éljétek meg ezt… Tovább »

18 fotó, melyre szeretnénk a magyarázatot

Mostanában-amíg meg nem láttam ezeket a képeket- az volt a legnagyobb rejtély számomra, hogy hogyan került be egy veréb a lakásunkba zárt ablakokon keresztül. Kora reggel elmentünk otthonról, semmi nem maradt nyitva, és amikor délután hazaértem, ott cikázott és már oda is piszkított nekem az íróasztalra. A kismadár akkor délelőtt sehol nem jöhetett be, kémény… Tovább »

9 tény az állatok világából, ami most téged is jókedvre derít

Ezek az egyszerű tények (az állatok világából) most feldobják a hangulatodat-ígéri az adme.ru videója. Márpedig én csakazértsem zökkenek ki a búskomorságból!-makacsoltam meg magam-én majd eldöntöm, hogy mi tetszik és mi az, amin nevetni fogok! De nekik lett igazuk. 😀  Michael Whaite vicces gif-jeiből összevágott, alig másfél perces videó, egzotikus tájakra röpítő zenei aláfestéssel még a felnőtteknek… Tovább »

20 megunhatatlan vígjáték, hogy elkerüld a téli depressziót

 A téli szürkeség, a fényhiány hajlomossá tesz arra, hogy depressziósnak érezzük magunkat akkor is, ha egyébként csak hallomásból ismerjük ezt a betegséget. Ez a fajta lehangoltság szerencsére megelőzhető. Ha valakinek volt már része benne az elmúlt években, most tudatosan beépíthet a mindennapjaiba olyan kellemes tevékenységeket, melyek feldobják ezeket a semmilyen napokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyszerűen… Tovább »

Amikor a kislányod a stylistod

  Egészen biztos vagyok benne, hogy minden lányos apuka száján volt már rúzs és talán már körömlakk is került a lábkörmére; ez például olyankor szokott előfordulni, ha egyedül van otthon a gyerekkel és focimeccs megy a tévében.    Mi sem vagyunk kivételek, nálunk is mindig szerettek a lányok sminkmestert, stylistot játszani. Azon csak jót nevettünk,… Tovább »

Katarzis 2015 | Ami a blogból kimaradt

  Születésnapra készülök. 2015 januárjának legelső napjaiban kezdtem írni a blogomat. Mostanra 199 közzétett bejegyzés található az oldalon, mindenféle témáról ami az elmúlt évben foglalkoztatott. (Köztük nagyon sok recept, mindig amit éppen sütöttem-főztem. )   A mostani elérhetőségen szeptembertől található meg, akkor költöztettem a régi címről a nevével tökéletesen azonosuló katarzis.cafeblog.hu-ra. Még csak pár napja… Tovább »

Érintés-2.nap

  Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “Amikor a fül… Tovább »

10 infografika a férfiak és nők közötti különbségekről

    Van néha olyan érzésed, mintha a veled (melletted) élő férfiakkal nem is ugyanabban a dimenzióban tartózkodnál?      Ugyanazt nézzük, de egészen mást látunk.   Jól hallható szavakat ők még suttogás- szinten sem érzékelik.  A sorok között olvasni? Kitalálni a gondolatainkat? Sok férfi még a kék színt sem tudja megkülönböztetni a türkiztől. A… Tovább »

“Ez most így sikerült, nem lehet mindig minden tökéletes

Az állandóan tökéletességre törekvők, hibákat elnézni nem tudók is az emberek idegeire tudnak menni. Ők azok, akik ha belépnek egy lakásba-nem a sajátjukba- már igazítják a díszpárnákat, a félrecsúszott terítőt vagy szóvá teszik, hogy ferdén áll a kép a falon.  Ők egyáltalán nem tudják elviselni, ha valami nem tökéletes. Képesek kiborítani a ruhásszekrényt, ha néhány… Tovább »

Hát lehet őket nem szeretni? Állatok, amikor nem is annyira cukik

Kedvesek, aranyosak, szeretnivalók. Néha idegesítőek, de csak mert ösztönlények, mi pedig túl sokat várnánk tőlük. Bármit is tesznek, csak pillanatokig tudunk rájuk haragudni. Nem lehet őket nem szeretni. Nem, nem, most nem a pasikról van szó. Az állatokról. Ők is megérik a pénzüket!        Aztán nem tudjunk, honnan tanulják a gyerekek a csúnya… Tovább »

Férfiak- a nagyra nőtt, de imádnivaló gyereksereg

     Mindenhol csak macskákról és gyerekekről látok cuki képsorozatokat. Jót tudok szórakozni rajtuk, mert szeretem én a cicákat is, mint minden állatot, de ha választani kell, inkább kutya-párti vagyok. A gyerekeket persze imádom, minden formában, akkor is, ha a legnagyobb “gaztetteikről” szólnak a képek, de úgy érzem, az apákat, a férfiakat méltatlanul elhanyagoljuk. Pedig ők is… Tovább »

Különleges reklámplakátok, melyeket nem tudsz figyelmen kívül hagyni

    Már rég nem igaz az a mondás, hogy jó bornak nem kell cégér.  Ma már azt tartják, hogy reklám nélkül eladásra dolgozni annyit ér, mint sötétben kacsintgatni a lányokra.  De manapság már kevés az, hogy egyszerűen csak az emberek tudomására hozzák, ha egy cégnek szuper, hasznos és az élethez nélkülözhetetlen eladnivaló terméke van…. Tovább »

Hát ezért halnak a férfiak hamarabb, mint a nők

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy a nők átlagéletkora magasabb, mint a férfiaké, nem is kevéssel, 5-6 évvel. Vajon miért halnak korábban a férfiak?  Mielőtt belekezdenél komoly kutatásokba, belemélyednél genetikai szakkönyvekbe, életmód-különbségeknek kezdenél utána járni, hogy vajon ez miért van így, nézd meg a következő képeket. Lehet, hogy a tudósoknak is meg kellene mutatni, miféle, és inkább… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!