Katarzis

Forralt bor, ahogyan a profik készítik

   Évek óta páratlan forralt bort készítünk, mivel az ideális folyamat (különösen a forralás időtartama) örök vitatéma volt nálunk. (Páratlan, mert soha nem készült még két egyforma. 😀 ) Viszont mostanra úgy érzem, sikerült (innen is, onnan is lopva ötleteket) egy igazán finom változatra rátalálni, amiben a fűszerek is kellően érezhetőek, de a bor alkoholtartalma… Tovább »

Csipkebogyóról kis nosztalgia-körítéssel

  Csipkebogyó vagy ahogy felénk nevezik:  rózsabogyó, hecse, hecsedli, hecsepecse.     “Szeretem-nem szeretem” téren a tökfőzelékkel megegyező utat járt be nálam. Gyerekkoromban semmi finomat nem találtam benne, persze megfázás esetén ezt kellett innom, ezért sokáig nem is volt több, mint egy szer a sok közül, amivel jó kúrálni a nem túl súlyos téli betegségeket…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!