Katarzis

Te tudod a választ erre az 5 trükkös kérdésre?

  Szégyen, nem szégyen, de amikor először hallottam ezeket a feladványokat, nem mindegyikre vágtam rá kapásból a helyes választ. Mert annyira egyszerű, és az ember mindig valami nagyon bonyolultra gondol (de épp így van ez az élet más területein is.) Ti mennyire bonyolódtok vajon bele a válaszokba?    Játékra fel,  jó szórakozást, jó fejtörést!  🙂... Tovább »

Kvíz: Híres művek és ételeik-kitalálod mindegyiket?

   Ugye ti is ismertek olyan ételeket, melyekről azonnal beugrik egy film, mese vagy épp dalszöveg.   Hiába, “enni, inni kell”, még a kitalált szereplőknek is, és bár nem sok film van, amelyben épp ez a természetes elfoglaltság kerülne középpontba, egy sokatmondó családi vacsora, egy éttermi jelenet vagy valamelyik szereplő érdekes étkezési szokása, szenvedélye mind-mind… Tovább »

Kvíz! Mennyire vagy otthon a desszertek világában?

  Nemrég a kávék világába kalandoztunk, most pedig az édességek kerülnek sorra. Lesz itt minden, A-Z-ig, azaz alapanyagoktól a kész ételig, tészták, sütik, desszertek. A képek csak illusztrációk a kérdések mellett, sok segítséget nem adnak, de kötelességemnek tartom megemlíteni, hogy egyes esetekben a nyugalom megzavarására igencsak alkalmasak. 😀      ... Tovább »

Teszteld magad! Mennyire vagy otthon a kávék világában?

     Régen volt “a kávé” és lehetett kérni cukorral vagy anélkül, ma pedig nem győzzük kapkodni a fejünket, ha beülünk valahová és a kávélapról kell választani.      Te tudod miből állnak a különböző kávéspecialitások? Tedd próbára a tudásodat ezzel a játékos teszttel! A bejegyzés végén pedig megtalálod az idegen kifejezések magyarázatát is.       ... Tovább »

Mit és hogyan szeretünk mi enni? Szavazz te is és minden kiderül!

   Nem kell ahhoz gasztrobloggernek lenni, hogy az emberben legyen egy egészséges kíváncsiság, hogy vajon mit szeretnek mások a tányérjukon látni, milyen étkezési szokásaik vannak, melyik a legkedveltebb süteményfajta és úgy általában azt, hogy ő maga vajon mennyire üt el az átlagtól ízlés és szokás tekintetében ezen a téren. 😀   És hogyan lehet megtudni… Tovább »

Teszt: milyen idős vagy valójában?

Ugye ti is szerettek játszani? Különösen ha néhány válaszért cserébe megtudhatunk magunkról valamit, ami nagyon is igaz… Vagy teljesen téves. 😀  A következő teszt arra vállalkozik, hogy 15 kérdésre adott válasz alapján megpróbálja megtippelni hány évesek vagyunk valójában. A kérdéseknél látni fogjátok, hogy egy kis tudományosság is van a dologban, és bár egy pontos életkort… Tovább »

Népszerű ballagási idézetek. De vajon ki a szerző?

Ezek a napok a világ minden táján sok diák számára egy korszaknak a végét jelentik. A középiskolások már elballagtak, és az elkövetkező hetekben a végzős nyolcadikosok is búcsút vesznek iskolájuktól, tanáraiktól és egymástól. A nagy bölcsességek csereberéjének az ideje ez. Az útravalók, amit ilyenkor kapunk, részben az előttünk álló -nem könnyű, de lehetőségekkel teli- felnőtt… Tovább »

Teszt: Mennyire figyelsz az apró részletekre?

10 kérdés, és az elért eredmény máris megmutatja, mennyire vagy megfontolt döntéseid előtt, fontosak-e számodra az apró részletek, és van-e kitartásod, hogy kapkodás nélkül, a hibákat -amennyire csak lehet -kiküszöbölve megold vállalt feladataidat. Várj pár másodpercet, amíg betöltődik a játék, majd válaszd ki a nagy képből hiányzó részletet az alatta lévő három lehetőség közül!  A helyes megoldásokhoz csupán figyelmesség és türelmes vizsgálódás szükséges.   … Tovább »

Az én kávé sztorim-kávézz, fotózz, mesélj és nyerj!

Játék! Játék! De még milyen nagyszerű!   Neked melyik a kedvenc kávéd? Cukor nélkül, feketén iszod esetleg kizárólag tejszínhabbal, mert anélkül neked nem is lenne élmény a kávézás? Koffeinfüggőnek érzed magad vagy inkább csak a nyugodt perceket vagy a baráti társaságot imádod, amiben közben részed lehet és teljesen mindegy, hogy egy krémes Latte vagy egy méregerős Ristretto van éppen az előtted… Tovább »

13 vizuális illúzió, ami neked is tetszeni fog

 Ti is szeretitek az optikai csalódásokat? Nem vagyok boldog, ha becsapnak, de ilyen képek nálam is jöhetnek minden mennyiségben. Mi is ez igazából? “Egy optikai csalódást (más néven vizuális illúziót) vizuálisan észlelt képek jellemeznek, melyek eltérnek az objektív valóságtól. A szem  által gyűjtött információ az agyban kerül feldolgozásra, hogy egy olyan észleletet adjon, ami nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!