Katarzis

Citromos joghurtfagyi

    Az igazi fagylaltok általában főzéssel készülnek, a friss tojás majdnem mindegyiknél elengedhetetlen hozzávaló, de a gyümölcsfagyi lazább kategória. A citromfagyinál például egyáltalán nem elvárás, hogy krémes legyen, gyakran minél vizesebb, annál jobb, merthogy a citromos ízt mindig inkább akkor kívánjuk, ha szomjasak vagyunk. Ha mégis valami tejesebbre vágyunk egyszerű granitánál, készítsünk citromos joghurtfagyit, ami… Tovább »

Így készíts görög joghurtot odahaza!

    Szeretném nektek bemutatni a legnagyszerűbb konyhai alkotótevékenységet: a joghurt illetve görög joghurt készítését. Egyszerűsége hihetetlen, de mindenképp szükség van hozzá egy csinos görögre sok hagyományos joghurtra …vagy csak egészen kevésre, de akkor annál több házi tejre. Igazából fogalmam sincs, miért kapta ez a fajta joghurt a görög nevet, hiszen annyi csak a lényege, hogy az… Tovább »

Epres smoothie-a tápláló frissítő

Epres smoothie-t télen-nyáron!  Nem csak friss eperből az igazi, fagyasztottal is ugyanolyan finom. És egészséges. És tápláló is. (Tudjátok már, hogy ez a két dolog nálam nem zárja ki egymást. 🙂 ) Gyümölcsös tejturmix-rajongóvá nem nehéz válni. Kipróbáltam néhány receptet, és az idáig a kamra felső polcán pihengető turmixgépem mostanában egyre gyakrabban ottmarad a konyhapulton. … Tovább »

Így készül a joghurtos krémsajt

   Egy krémsajt recept, ami évek óta le van írva a füzetemben, csak annyiból áll, hogy csöpögtessük le a tejfölt. Egy régi szakácskönyv (Nagyanyáink receptjei) szerint előtte sót, cukrot kell belekeverni, egy éjszakát állni hagyni, lehetőleg szobahőmérsékleten, és csak másnak préselni ki belőle a felesleges savót. Magyar imperiálnak nevezik, ti hallottatok már róla? Amit viszont… Tovább »

A megunhatatlan gyros-tál

Tényleg megunhatatlan. Ekkora népszerűségnek még a pizza sem örvend nálunk. Gyerekek imádják, mert mindig sül hozzá krumpli. Én imádom a sok zöldség és a sajt miatt. Különben is minden egyes alkotórésze önmagában is egy finomság.   A gyros- készítés kissé összetettnek tűnhet, de igazából pofonegyszerű. Ahány ház, annyi szokás, s most sem a legeredetibb változatot… Tovább »

Joghurt készítése házilag

    Joghurtot készíteni, illetve szaporítani annyira egyszerű odahaza is, hogy nem is értem, hogy nem ment még csődbe a joghurtipar.   Illetve dehogynem értem! Amit készen a kosárba teszünk mindig vonzóbb, szebb csomagolású, jobban kelleti magát, mint a “hazai.” Nekem hetente kétszer a helyembe hozzák a friss tehéntejet, tele a kertem gyümölcsökkel, ami nincs,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!