Katarzis

Mexikói chilis bab, a gyerekbarát változat

  Ez most kicsit hasonlatos lesz anyósom kókuszkockájához (“a kihűlt tésztát felszeleteljük, a kockákat előbb csokiba, aztán darált dióba forgatjuk”), kókusz még csak említve sincs, csak a címében, és itt is épp a lelkétől, a chilitől fosztjuk meg ezt a népszerű ételt. Szerencsére a chili cseppet sem sértődékeny, a tányéron ízesítve is ugyanúgy megmutatja az… Tovább »

Szuhariki-saláta paradicsommal, bazsalikomos öntettel

  A szuharikivel készült salátáknak igazából Ukrajnában van nagy keletje. Maga a szuhariki (pirított kenyérkocka vagy kruton, ez mind ugyanaz) olyannyira közkedvelt ropogtatnivaló és saláta-alapanyag arrafelé, hogy még a legkisebb élelmiszerbolt polcán is megtalálható a chips és egyéb agyonízesített sörkorcsolyák mellett.   Még nagyobb “jaj!” a házi változat! Olívaolajban megpirított omlósan ropogós (tényleg mindkettő egyszerre!) kenyérkockák…nem ajánlom senkinek,… Tovább »

Saláták csirkemellből

Legyen ünnep vagy hétköznap, a csirkemellből készült ételekkel nem igazán lehet melléfogni. Nekem a kedvenceim az ebből készült tekercsek, de a saláták is jöhetnek minden mennyiségben. Különösen ha van maradék hús, legyen az levesből vagy grillcsirkéből, salátákhoz a legegyszerűbb felhasználni. Ha nem maradékból készítjük (és nagyobb mennyiséget) érdemes a csirkemellet sütés előtt bepácolni, olajjal elkevert… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!