Katarzis

Kvíz: Híres művek és ételeik-kitalálod mindegyiket?

   Ugye ti is ismertek olyan ételeket, melyekről azonnal beugrik egy film, mese vagy épp dalszöveg.   Hiába, “enni, inni kell”, még a kitalált szereplőknek is, és bár nem sok film van, amelyben épp ez a természetes elfoglaltság kerülne középpontba, egy sokatmondó családi vacsora, egy éttermi jelenet vagy valamelyik szereplő érdekes étkezési szokása, szenvedélye mind-mind… Tovább »

Kirándulás a Vereckei-hágóra

  Mindig volt bennem egy olyan rossz érzés, hogy “milyen magyar az ilyen?!”, itt van tőlem nem messze az a hely, ahol Árpád fejedelem bevezette népét a Kárpát-medencébe, és én soha nem szedtem össze a családomat, hogy “gyertek, menjünk, nézzük meg!”, mit láttak meg először onnan a hegytetőről, mi az, ami megfogta őket, ami adott… Tovább »

A Feszty-körkép panorámája a valóságban

  Akár láttad már teljes valójában, akár nem  Feszty Árpád A magyarok bejövetele című monumentális alkotását-ismertebb nevén Feszty-körképet- kérlek, most kattints át ide, a hivatalos honlap galériájába és nézd  meg 360°-ban. Aztán gyere vissza hozzám, mert ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy hol található ez a valóságban. Bizony, amit ezen a képen látunk, nem egy elképzelt… Tovább »

Tortacsodákat készít ez az orosz cukrász-designer

  Renat Agzamov igazán különleges személyiség. Moszkvában él, nemrég még ökölvívó világbajnok volt, ma pedig a Fili-Baker (exkluzív tortákat készítő cég) designere, kreatív tervezője. Renat Szocsiban tanulta ki a cukrászmesterséget és az eddigi pályafutása során több mint 2700 tortát készített el, elsősorban esküvői tortákat, és mindegyiket kicsit más designnal. Nézzünk 40 csodálatos alkotást, melyek az… Tovább »

Zseniális, ahogyan Gálvölgyi elszavalja a Bulibárót

 Én már a Szomorú szamuráj-on is a hasam fogtam a nevetéstől. Nem épp az Ámokfutók számától, az nem váltott ki belőlem ilyen látványos katarzist, bár igaz, hogy jó buli a 90-es években nem mehetett le nélküle. Amiért nemrég ismét fókuszba került ez a dal, az Szilágyi Csengének köszönhető, aki prózai változatban adta elő, na de nem… Tovább »

5 emlékmű, melynek történetébe kicsit bele lehet halni

Emlékművek. Nem mindig szeretünk előttük megállni, megismerni a történetüket, belemélyedni mondanivalóikba. “Megvan a jelen baja, miért kellene múltbeli eseményeken rágódnunk?” -gondoljuk gyakran. Én mégis úgy érzem, a múltról sem illik elfeledkezni. Azért, hogy egyes események soha ne történhessenek meg újra. Hogy tanuljunk őseink hibáiból. Hogy régi megható történetek a fontos dolgok felé irányítsák figyelmünket. Hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!