Katarzis

Mit és hogyan szeretünk mi enni? Szavazz te is és minden kiderül!

   Nem kell ahhoz gasztrobloggernek lenni, hogy az emberben legyen egy egészséges kíváncsiság, hogy vajon mit szeretnek mások a tányérjukon látni, milyen étkezési szokásaik vannak, melyik a legkedveltebb süteményfajta és úgy általában azt, hogy ő maga vajon mennyire üt el az átlagtól ízlés és szokás tekintetében ezen a téren. 😀   És hogyan lehet megtudni… Tovább »

Teszt: milyen idős vagy valójában?

Ugye ti is szerettek játszani? Különösen ha néhány válaszért cserébe megtudhatunk magunkról valamit, ami nagyon is igaz… Vagy teljesen téves. 😀  A következő teszt arra vállalkozik, hogy 15 kérdésre adott válasz alapján megpróbálja megtippelni hány évesek vagyunk valójában. A kérdéseknél látni fogjátok, hogy egy kis tudományosság is van a dologban, és bár egy pontos életkort… Tovább »

Teszt: Mennyire figyelsz az apró részletekre?

10 kérdés, és az elért eredmény máris megmutatja, mennyire vagy megfontolt döntéseid előtt, fontosak-e számodra az apró részletek, és van-e kitartásod, hogy kapkodás nélkül, a hibákat -amennyire csak lehet -kiküszöbölve megold vállalt feladataidat. Várj pár másodpercet, amíg betöltődik a játék, majd válaszd ki a nagy képből hiányzó részletet az alatta lévő három lehetőség közül!  A helyes megoldásokhoz csupán figyelmesség és türelmes vizsgálódás szükséges.   … Tovább »

Hálás vagyok-terápia

 Az ember időnként elmerül az önsajnálatban, és nem érti, nem talál rá magyarázatot, miért jobb másoknak, a sors mi alapján választ, amikor a testi-lelki-anyagi javak elosztásáról dönt.  Ha nem várjuk meg, hogy nyakig merüljünk a magunk kivergődte pocsolyában, van egy egyszerű módszer, ami segít, hogy ismét meglássuk a jót, a szépet a magunk életében is…. Tovább »

Te hogyan fogod a kormányt vezetés közben?

  Hiába szeretnénk eltitkolni személyiségünket, rejtély maradni a körülöttünk élő emberek számára, mozdulataink, gesztusaink gyakran többet elárulnak rólunk, mint gondolnánk. A következő teszt csupán az alapján mond néhány mondatot rólunk- különösen közlekedési kultúránkról, vezetés közbeni viselkedésünkről- hogy hogyan fogjuk a kormányt vezetés közben. Melyik ábra emlékeztet saját kéztartásodra a volánnál?      1. Fegyelmezett, megfontolt,… Tovább »

Kínai bölcsességek a mindennapokra

  Ha meghalljuk azt a szót, hogy “kínai” minden eszünkbe jut, csak az nem, hogy a világ egyik legősibb folyamatos civilizációjáról van szó, amely már az ókorban is  önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Sok találmányt, ami Európában csak később került felfedezésre, Kínában már használták az ókorban is. A kínai írás kb. 3000 éve… Tovább »

Inspiráló idézetek Steve Jobs-tól

      Steve Jobs  az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja, neve talán a fiataloknak még ismerősebb is lehet, mint az idősebb korosztálynak.  Ő volt az Apple cég elnöke, korábbi vezérigazgatója, sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet, valamint az iPod… Tovább »

Tényleg zseni vagy? Ezt most kiderítheted!

    Szereted a logikai feladványokat? Te is úgy érzed, nem fogsz tudni aludni, ha nem fejted meg őket vagy nem lesed meg a megoldásukat? Most egy egészen különlegeset mutatok. Ránézésre ugyanolyan, mint a többi, van itt 5 geometriai alakzat, és ki kell találni, melyik a kakukktojás. Melyik nem illik közéjük. Nem hagylak bizonytalanságban, nem… Tovább »

Tanuljunk a japánoktól…bölcsességet!

  Japán–a felkelő nap országa. Mint minden távol-keleti ország, számunkra egzotikus, izgalmas és tele van titkokkal. Japán hiába egy modern és technikailag fejlett állam, a mai napig őrzik hagyományaikat, ragaszkodnak gyökereikhez.  Lehet épp ez a titka a jólétüknek? Nézzünk néhány japán bölcsességet, hátha jobban megértjük őket, és ami ennél is fontosabb, tanulhatunk  tőlük, hogy mi… Tovább »

Melyik zöldséget választod? Többet elárul rólad, mint gondolnád!

    Egy nagyon érdekes személyiségtesztet találtam, amit azért merek most megosztani veletek, mert a mi családunkban 100%-osan bejött a kapott értékelés. Két kérdésre kell mindössze válaszolni, pontosabban 2-2 dolog közül kell azt kiválasztani, amelyiket szívesebben eszed, mint a másikat.     Paradicsom vagy uborka? Sárgadinnye vagy görögdinnye?   Ne gondolkozz sokat! Ha mindkettőt szereted,… Tovább »

Ez a fejtörő kideríti, mennyire lennél jó nyomozó

  Játszani hívlak benneteket, helyesebben mondva letesztelni a megfigyelőképességeteket és azt, hogy mennyire tudjátok a kapott információkat logikusan összerakni. Egy régi szovjet gyerekmagazinban jelent meg ez a kép. Nézzétek meg jól, aztán válaszoljatok 9 kérdésre! Ígérem, nem nehéz, hiszen gyerekeknek készült. 🙂  Nem az emlékezőképességet vizsgálja, tehát a kép maradhat végig előttetek.     1…. Tovább »

13 vizuális illúzió, ami neked is tetszeni fog

 Ti is szeretitek az optikai csalódásokat? Nem vagyok boldog, ha becsapnak, de ilyen képek nálam is jöhetnek minden mennyiségben. Mi is ez igazából? “Egy optikai csalódást (más néven vizuális illúziót) vizuálisan észlelt képek jellemeznek, melyek eltérnek az objektív valóságtól. A szem  által gyűjtött információ az agyban kerül feldolgozásra, hogy egy olyan észleletet adjon, ami nem… Tovább »

Tényleg így használjuk okostelefonjainkat?

     Ezt a 3 perces videót meg kell nézned! Akkor is, ha van okostelefonod, akkor is, ha nincs, mert előbb-utóbb úgyis fogsz vásárolni, vagy ajándékba kapni, vagy a főnököd lát el vele, hogy a dugóban is átfuthasd a neked küldött dokumentumokat.   És azt hiszem, nem is ezzel van a gond. Rendeltetésszerű használat: elérhetőség fontos,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!