Katarzis

Kukkolj legálisan azaz miért jó nekünk a gigapixel?

   Emlékszem, amikor az egyik barátom azt mondta, hogy a műholdakkal el tudják olvasni a betűket például egy parkban olvasgató személy újságjában, hittem is meg nem is, de azonnal továbbgondoltam, hogy ha így halad a technika fejlődése, eljön az idő, hogy nem kell már orvoshoz menni, például a vesekővel, egy űrből indított lézernyalábbal alvás közben… Tovább »

13 szatirikus rajz a napjainkig is tartó evolúcióról

  A Nemzetközi Darwin Nap alkalmából- ami február 12-én volt- a BoredPanda olvasói összegyűjtötték az interneten található legjobb szatirikus illusztrációkat. A képek egészen napjainkig mutatják be az ember fejlődését, (némely esetekben visszafejlődését illetve a modern kori civilizáció hátulütőit), első látásra talán viccesen, de ha jobban belegondolunk, kétségbeejtően valósághű mindegyik ábrázolás.            … Tovább »

16 gif, amely még a felnőtteknek is mutathat “újat”

Rengeteg tudást elsajátítunk már az általános iskolában is, mégis vannak alapvető dolgok a mindennapi életben, melyeknek a működését gyakran az egyetemet végzett többdiplomások sem tudnák elmagyarázni, még csak nem is ismerik. Ha szereted a Hogyan készül? vagy Hogyan működik?  sorozatokat, egész biztos, hogy a következő gifeket is érdekesnek fogod találni.     1. Ilyen technikával… Tovább »

10 csomózási technika, amit érdemes megtanulni

 Ti ismeritek a különféle csomózási technikákat?  Nem a kézimunkázásban és az ékszerkészítésben használtakra gondolok, hanem azokra, melyekre a mindennapi elfoglaltságaink során lehet szükség.     Már nem emlékszek, hogyan került hozzánk egy baromira széles, de rövid kötött pulcsi, senkire nem volt jó még a rokonságban sem, amolyan Danny DeVito alkat passzolt volna hozzá.  Annyira tetszett… Tovább »

10 különleges gif az optikai csalódások kedvelőinek

Volt már egy bejegyzésem-helyesebben mondva képgyűjteményem- az optikai csalódásokról, (ide kattints, ha látni szeretnéd), de számomra annyira ellenállhatatlanok, hogy a most találtakat is muszáj vagyok elmenteni magamnak (és megmutatni nektek 🙂  ).  Most csak gif-eket hoztam, egész pontosan 10 darabot,  melyeknek az az előnye egy egyszerű képekkel szemben, hogy azonnal lerántják a leplet  szinte minden… Tovább »

Sztereogramok-téged is elbűvölnek?

Hét-nyolcéves lehettem,  amikor egy ismerősünknél találtam egy  női magazint, amiben volt egy zagyva képecske. Azt állították, ha helyesen nézzük, látunk is rajta valamit. Persze semmit nem láttam a nagy kesze-kuszaságon kívül, de már akkor sem tudtam nyugton maradni, ezért addig hunyorítottam-bandzsítottam, amíg rá nem jöttem a nyitjára. (Elárulom, 3 napomba került).  Ezután már anyunak meg… Tovább »

Érintsd meg a monitorod közepét!

 Egy kis interaktív játékra hív minket Namie Amuro “Golden Tuch” (Aranyérintés) című 3 perces videója.  Annyi a dolgunk, hogy- lehetőleg teljes képernyőre váltva- a monitor közepére tegyük az ujjunkat (mutatja is, hogy pontosan hová) és … és ennyi!  Többet nem árulok el, hívjátok a gyerekeket, indítsátok,  kezdődjön a móka!      Ha tetszett a bejegyzés,… Tovább »

Csillagászat 3 percben

   4 évesen csillagász szerettem volna lenni. Anyukámnak voltak kétségei: “Rendben! De az nem olyan egyszerű. Nagyon sokat kell hozzá tanulni.”  Nem ijesztett meg. Hogy is gondolta, hogy ezzel el lehet tántorítani egy 4 éves gyermeket az álmaitól?! Különben is odáig voltam magamtól, mert már egyedül elszámoltam 10-ig. Jöhet ennél nagyobb kihívás is tanulás terén?!… Tovább »

Mi volt a sláger, amikor születtél?

  Erre szokták mondani, hogy “kettőt és könnyebbet!”   Pedig már 3 kattintással kiderítheted. Ezen az oldalon található az alkalmazás, amivel csak annyi a dolgunk, hogy beállítsuk a születési dátumunkat,  napra pontosan, s máris megtudhatjuk a választ: melyik dalt játszották a rádiók, amikor evilágra jöttünk.  Márha 1958 után születtünk, addig tud ugyanis visszamenni a rendszer,… Tovább »

Tényleg így használjuk okostelefonjainkat?

     Ezt a 3 perces videót meg kell nézned! Akkor is, ha van okostelefonod, akkor is, ha nincs, mert előbb-utóbb úgyis fogsz vásárolni, vagy ajándékba kapni, vagy a főnököd lát el vele, hogy a dugóban is átfuthasd a neked küldött dokumentumokat.   És azt hiszem, nem is ezzel van a gond. Rendeltetésszerű használat: elérhetőség fontos,… Tovább »

Ezt látják a műholdak

  Kétszer utaztam életemben repülőgépen, s voltam olyan szerencsés, hogy az ablak mellett kaptam helyet, így számomra maga a fárasztó utazás is hihetetlen élmény lett. Elbűvölt, amit láttam, a felkockázott, különböző színű mezők, gyufásdoboz házikók, s a folyók, melyek onnan felülről csak annyik voltak, mint most lepillantva a szőnyegemen a csík. Bár nem ugyanaz föntről… Tovább »

Ajtót nyitottam egy trójai vírusnak

    Tegnap este fényképeket vártam a barátnőmtől, az osztrák hegyekben piheni a drágám az ünnepi fáradalmait. Megbeszéltük, hogy e-mailben küldi el, mint máskor is, aztán szépen elrakjuk ezeket a leveleket megőrzésre.  Este hívott, hogy már elküldte, nézzem meg. De nem volt új levelem. Illetve volt egy furcsa levél a spamban, de ez már meg… Tovább »

Itt az intelligens tükör!

      Nincs egy rongyom, amit felvegyek!-ugye ismerős mondat? Ennek ellenére félórába kerül általában, mire a semmiből kiválasztjuk a többé-kevésbé megfelelő ruhadarabot. Sokunknál ilyenkor kint van a  fél szekrény, és kint is marad egy darabig, hisz dönteni kell, elmenőre mi legyünk rendben vagy a lakás.  De végre valósággá vált, amiről eddig csak álmodni mertünk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!