Katarzis

Mi van a hűtődben? Ez a weboldal megmutatja, miket készíthetsz belőle

   Mindig is nagyobb feladat volt számomra kitalálni, hogy mit főzzek aznap, mint végül elkészíteni. Próbálkozok időnként menüt írni, bár eddig soha nem sikerült betartani néhány napnál tovább, de szeretem, mert ad ötleteket maga a lista is, ha tanácstalanság esetén csak úgy átfutom.     Az is bosszantó, amikor nagy nehezen végül megszületik az elhatározás és… Tovább »

Kukkolj legálisan azaz miért jó nekünk a gigapixel?

   Emlékszem, amikor az egyik barátom azt mondta, hogy a műholdakkal el tudják olvasni a betűket például egy parkban olvasgató személy újságjában, hittem is meg nem is, de azonnal továbbgondoltam, hogy ha így halad a technika fejlődése, eljön az idő, hogy nem kell már orvoshoz menni, például a vesekővel, egy űrből indított lézernyalábbal alvás közben… Tovább »

13 szatirikus rajz a napjainkig is tartó evolúcióról

  A Nemzetközi Darwin Nap alkalmából- ami február 12-én volt- a BoredPanda olvasói összegyűjtötték az interneten található legjobb szatirikus illusztrációkat. A képek egészen napjainkig mutatják be az ember fejlődését, (némely esetekben visszafejlődését illetve a modern kori civilizáció hátulütőit), első látásra talán viccesen, de ha jobban belegondolunk, kétségbeejtően valósághű mindegyik ábrázolás.            … Tovább »

16 gif, amely még a felnőtteknek is mutathat “újat”

Rengeteg tudást elsajátítunk már az általános iskolában is, mégis vannak alapvető dolgok a mindennapi életben, melyeknek a működését gyakran az egyetemet végzett többdiplomások sem tudnák elmagyarázni, még csak nem is ismerik. Ha szereted a Hogyan készül? vagy Hogyan működik?  sorozatokat, egész biztos, hogy a következő gifeket is érdekesnek fogod találni.     1. Ilyen technikával… Tovább »

10 csomózási technika, amit érdemes megtanulni

 Ti ismeritek a különféle csomózási technikákat?  Nem a kézimunkázásban és az ékszerkészítésben használtakra gondolok, hanem azokra, melyekre a mindennapi elfoglaltságaink során lehet szükség.     Már nem emlékszek, hogyan került hozzánk egy baromira széles, de rövid kötött pulcsi, senkire nem volt jó még a rokonságban sem, amolyan Danny DeVito alkat passzolt volna hozzá.  Annyira tetszett… Tovább »

10 különleges gif az optikai csalódások kedvelőinek

Volt már egy bejegyzésem-helyesebben mondva képgyűjteményem- az optikai csalódásokról, (ide kattints, ha látni szeretnéd), de számomra annyira ellenállhatatlanok, hogy a most találtakat is muszáj vagyok elmenteni magamnak (és megmutatni nektek 🙂  ).  Most csak gif-eket hoztam, egész pontosan 10 darabot,  melyeknek az az előnye egy egyszerű képekkel szemben, hogy azonnal lerántják a leplet  szinte minden… Tovább »

Sztereogramok-téged is elbűvölnek?

Hét-nyolcéves lehettem,  amikor egy ismerősünknél találtam egy  női magazint, amiben volt egy zagyva képecske. Azt állították, ha helyesen nézzük, látunk is rajta valamit. Persze semmit nem láttam a nagy kesze-kuszaságon kívül, de már akkor sem tudtam nyugton maradni, ezért addig hunyorítottam-bandzsítottam, amíg rá nem jöttem a nyitjára. (Elárulom, 3 napomba került).  Ezután már anyunak meg… Tovább »

Érintsd meg a monitorod közepét!

 Egy kis interaktív játékra hív minket Namie Amuro “Golden Tuch” (Aranyérintés) című 3 perces videója.  Annyi a dolgunk, hogy- lehetőleg teljes képernyőre váltva- a monitor közepére tegyük az ujjunkat (mutatja is, hogy pontosan hová) és … és ennyi!  Többet nem árulok el, hívjátok a gyerekeket, indítsátok,  kezdődjön a móka!      Ha tetszett a bejegyzés,… Tovább »

Csillagászat 3 percben

   4 évesen csillagász szerettem volna lenni. Anyukámnak voltak kétségei: “Rendben! De az nem olyan egyszerű. Nagyon sokat kell hozzá tanulni.”  Nem ijesztett meg. Hogy is gondolta, hogy ezzel el lehet tántorítani egy 4 éves gyermeket az álmaitól?! Különben is odáig voltam magamtól, mert már egyedül elszámoltam 10-ig. Jöhet ennél nagyobb kihívás is tanulás terén?!… Tovább »

Mi volt a sláger, amikor születtél?

  Erre szokták mondani, hogy “kettőt és könnyebbet!”   Pedig már 3 kattintással kiderítheted. Ezen az oldalon található az alkalmazás, amivel csak annyi a dolgunk, hogy beállítsuk a születési dátumunkat,  napra pontosan, s máris megtudhatjuk a választ: melyik dalt játszották a rádiók, amikor evilágra jöttünk.  Márha 1958 után születtünk, addig tud ugyanis visszamenni a rendszer,… Tovább »

Tényleg így használjuk okostelefonjainkat?

     Ezt a 3 perces videót meg kell nézned! Akkor is, ha van okostelefonod, akkor is, ha nincs, mert előbb-utóbb úgyis fogsz vásárolni, vagy ajándékba kapni, vagy a főnököd lát el vele, hogy a dugóban is átfuthasd a neked küldött dokumentumokat.   És azt hiszem, nem is ezzel van a gond. Rendeltetésszerű használat: elérhetőség fontos,… Tovább »

Ezt látják a műholdak

  Kétszer utaztam életemben repülőgépen, s voltam olyan szerencsés, hogy az ablak mellett kaptam helyet, így számomra maga a fárasztó utazás is hihetetlen élmény lett. Elbűvölt, amit láttam, a felkockázott, különböző színű mezők, gyufásdoboz házikók, s a folyók, melyek onnan felülről csak annyik voltak, mint most lepillantva a szőnyegemen a csík. Bár nem ugyanaz föntről… Tovább »

Trükkök facebook-bosszúságokra

  Ha beírjuk a keresőbe, hogy facebook-trükkök, jön ki bőven találat különleges billentyű-kombinációkról, külső appok használatáról és találunk leírásokat vicces ötletekre is.  Én most nem ilyen trükköket hoztam. Egyszerű funkciókat mutatok be, ami sokaknak egyáltalán nem újdonság. Mondanám, hogy kezdő facebookozóknak ajánlom, de talán a “régi motorosoknak” is jól jöhet egy-két használati utasítás, hogy hasznosan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!