Katarzis

Kirándulás a Vereckei-hágóra

  Mindig volt bennem egy olyan rossz érzés, hogy “milyen magyar az ilyen?!”, itt van tőlem nem messze az a hely, ahol Árpád fejedelem bevezette népét a Kárpát-medencébe, és én soha nem szedtem össze a családomat, hogy “gyertek, menjünk, nézzük meg!”, mit láttak meg először onnan a hegytetőről, mi az, ami megfogta őket, ami adott… Tovább »

Tényleg muszáj ezt tennünk a kölcsönkapott Földdel?

     Kölcsönkapott, hiszen csak ideig-óráig a mienk. De ide érkezünk mindannyian, erre a gyönyörű bolygóra, s korlátlan hatalmat kaptunk, hogy a nekünk tetsző módon kihasználjunk minden benne rejlő lehetőséget. Ajándék a napsütés, a friss levegő, az évszakok váltakozása, a folyamatosan megújuló növényzet, a föld művelhetősége, az állatokkal szembeni feljebbvalóságunk. Nem érjük be ennyivel, sajnos… Tovább »

A mi tavaszunk képekben

  Rohan az idő… Nem is olyan régen fényképeztem ezt a téli utcaképet, s ma már minden üde zöld.  Sőt! Azóta már méregzöld és néhány nap múlva már a virágzó gyümölcsfák látványa is a múlté.     A múlt héten a saját szememmel győződtem meg arról, hogy a gyümölcsfáknál az északhoz lévő közelségnek igenis minden… Tovább »

Ez nem mesevilág, csak Giethoorn, Hollandia picike csodája

 Azt hiszem megtaláltam azt a helyet, ahol el tudnám képzelni a további életemet. A következő képek láttán azt hihetitek, hogy időutazásra vagy valami mesevilágba akarlak csábítani benneteket, de nem!, amit most láttok, az a valóság és a jelen Giethoornban, egy kis faluban Hollandia észak-keleti részén, Amszterdamtól 90 km-re. A holland Velencének is nevezik ezt a 1230-ban létrejött, jelenleg… Tovább »

13 szatirikus rajz a napjainkig is tartó evolúcióról

  A Nemzetközi Darwin Nap alkalmából- ami február 12-én volt- a BoredPanda olvasói összegyűjtötték az interneten található legjobb szatirikus illusztrációkat. A képek egészen napjainkig mutatják be az ember fejlődését, (némely esetekben visszafejlődését illetve a modern kori civilizáció hátulütőit), első látásra talán viccesen, de ha jobban belegondolunk, kétségbeejtően valósághű mindegyik ábrázolás.            … Tovább »

Érintés-20.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥    “A hála a kegyelem… Tovább »

Így változtatja meg városainkat a globális felmelegedés

 A globális felmelegedés problémája nagyobb, mint elsőre gondolnánk.  Idén januártól szeptemberig mért adatok szerint a hőmérséklet már 1,02 Celsius-fokkal magasabb az 1850 és 1900 közötti időszak átlagánál. Már valószínű, hogy 2015 lesz az első év, amely meghaladja az 1 Celsius-fokos növekedés kulcsfontosságú küszöbét – írja a BBC News. A 2°C-os hőmérséklet-emelkedést tartják a veszélyes felmelegedés… Tovább »

Érintés-5. nap

    Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “A bolygónk… Tovább »

Nagy vizek ha találkoznak

   Földünk legnagyobb vizei, az óceánok, a folyamok mind-mind összeköttetésben állnak egymással. Ritka a magányos folyó, az él igazán, melyből önállóvá váló mellékfolyók ágaznak el és kisebb folyamok csatlakoznak hozzá, feladva nevüket és önállóságukat, hogy aztán együtt folytassák útjukat a tengerek, óceánok felé. Csodálatosak ezek a találkozások. Gyakran épp olyan, mint két különböző világ találkozása…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!