Katarzis

Kirándulás a Vereckei-hágóra

  Mindig volt bennem egy olyan rossz érzés, hogy “milyen magyar az ilyen?!”, itt van tőlem nem messze az a hely, ahol Árpád fejedelem bevezette népét a Kárpát-medencébe, és én soha nem szedtem össze a családomat, hogy “gyertek, menjünk, nézzük meg!”, mit láttak meg először onnan a hegytetőről, mi az, ami megfogta őket, ami adott… Tovább »

A Feszty-körkép panorámája a valóságban

  Akár láttad már teljes valójában, akár nem  Feszty Árpád A magyarok bejövetele című monumentális alkotását-ismertebb nevén Feszty-körképet- kérlek, most kattints át ide, a hivatalos honlap galériájába és nézd  meg 360°-ban. Aztán gyere vissza hozzám, mert ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy hol található ez a valóságban. Bizony, amit ezen a képen látunk, nem egy elképzelt… Tovább »

Régi fényképek boldog békeidőkből

A 15 évnél régebbi fényképek kiposztolása a facebookra egyeseket fellelkesített, mások a pokolba kívánták az egész játékot. Sokan szeretünk nosztalgiázni, de van aki a múltban csak egy sötét korszakot lát és elképzelni sem tudja, hogy a fekete-fehér fotók igazából egy izgalmas, színes, sőt akár a mienknél jobb világ képi emlékei is lehetnek.  Én szeretek régi… Tovább »

Ritkán látott fotók a 20. századból

Kinek nem indul be a képzelete, ha egy régi eseményről hall vagy olvas? A történelmet csak akkor tudjuk értelmezni, ha képileg is elképzeljük, hogyan zajlott le egy bizonyos esemény, hogyan néztek ki a múlt szereplői, milyen ruhában jártak, hogyan közlekedtek. Ha csak a magunk fantáziájára vagyunk bízva, ritkán lesz az elképzeléseknek köze a valósághoz.  Ezért… Tovább »

Egy kis történelem, szigorúan csak képekben!

“A történelem olyan, mint a tökfőzelék. Már gyermekkorodban megpróbálták megetetni veled, de csak felnőttként éreztél rá az igazi ízére.”              /Katarzis blog-bölcsesség/   A történelem mint tantárgy soha nem volt a kedvencem. Bár megtanultam mindig a leckét, de egy hangyányit nem érdekelt, bármilyen korról, bármelyik eseményről tanultunk. Mostanában mégis kutakodok a múltban. Szeretek valós, megtörtént… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!