Katarzis

Így vettem rá magamat a mozgásra

    Hónapok óta annyi az összes testmozgásom, ami a házimunkával együtt jár. Nyolc-kilenc óra ülőmunka után ezt sajnos pont annyit ért, hogy sikerült alaposan eltunyulnom. Egy hosszabb séta, pár emeletnyi lépcsőzés is fárasztó és kellemetlen lett, testileg-lelkileg kimerültnek éreztem magam annak ellenére, hogy semmi megerőltetőt nem csináltam.... Tovább »

THE ANSWERS (A válaszok)-egy videó, ami téged is elgondolkodtat az életedről

   Álmodtatok már a saját halálotokról? Én soha, de akik átélték ezt, egyáltalán nem érezték ijesztőnek.  “Álmomban ez természetes volt, mint az, hogy reggel felkelek és elindulok a munkába. Csak ott nem siettem sehová.”   Először azt hittem, ez a többszörösen díjazott kisfilm is a halál utáni életről szól. Pedig nem!  Épp hogy az mostani… Tovább »

Így kell könnyen és tisztán szétszedni a gránátalmát!

Az idei tél slágergyümölcse nálunk a gránátalma volt. Abból valahogy sohasem tudtam túl sokat venni, mindig elfogyott az utolsó szemig. Mivel tudom, hogy szuperegészséges, rengeteg benne a vitamin és az antioxidáns, én csak örültem, hogy senkit nem kell nyaggatni, hogy “egyétek már!”       Csak hát a pucolása! Azt ugye rajtunk kívül senki ne… Tovább »

Gyerekszáj a szerelemről

  Valentin-nap. A szerelmesek napja, és talán nincs is még egy érzés, amelyről annyi csodálatos idézet született volna, mint a szerelemről. Én most mégis hagyom a nagy költőket és filozófusokat, és inkább a legőszintébb korosztály elképzeléseit továbbítom felétek. Szabad mosolyogni, szabad emlékezni, és kívánom- ha van kivel -ezen a hétvégén még intenzívebben éljétek meg ezt… Tovább »

Így szól a zenedobozból Sting örökzöld slágere

Nektek volt zenedobozotok? Nekünk egy ékszeres doboz játszott egy gyönyörű dallamot, ha alul feltekertük. Olyat megnyugtató volt hallgatni azokat a kis egyszerű hangokat. Szerintetek hogyan hangzana Sting egyik legnépszerűbb száma, az Englishman in New York kézi (tekerős, lyukkártyás) zenedobozzal lejátszva?        Szerintem gyönyörű, hallgassátok csak!  Igaz, én az első 20 másodpercben nem ismertem… Tovább »

9 tény az állatok világából, ami most téged is jókedvre derít

Ezek az egyszerű tények (az állatok világából) most feldobják a hangulatodat-ígéri az adme.ru videója. Márpedig én csakazértsem zökkenek ki a búskomorságból!-makacsoltam meg magam-én majd eldöntöm, hogy mi tetszik és mi az, amin nevetni fogok! De nekik lett igazuk. 😀  Michael Whaite vicces gif-jeiből összevágott, alig másfél perces videó, egzotikus tájakra röpítő zenei aláfestéssel még a felnőtteknek… Tovább »

Egyszerű, mégis csodálatos: 3D-s fenyőfa papírból, letölthető sablonnal

    Nem is gondolnátok, milyen egyszerű elkészíteni ezt a mutatós papírdekorációt! Nyomtatóközelben vagytok? Akkor látogassatok el a Hattifant weboldalra , ahol megtaláljátok a sablonok linkjét (“Printables” alatt sorakoznak, onnan kattintható a különböző fenyőfák és az őzike kivágható sablonja is). Csak ki kell nyomtatni, körbevágni és meghajtogatni a gyerekekkel. A videó pontról pontra elmutogatja, de ezt tényleg… Tovább »

Így készül a tökéletes, puha mézeskalács

Mézeskalács -sütésben nincs többéves tapasztalatom, de miért is kellene számtalanszor próbálkozni, ha van egy TUTI RECEPT? Így készül a tökéletes mézeskalács és a tökéletes íróka! (Az “evős” változat, nem a dekorációnak való.) Nem kell pihentetni, nem kell puhítani!  Azonnal díszíthető! Az íróka 5 perc alatt elkészíthető, 15-20 perc alatt megszárad. Bátran ajánlom kezdőknek, időhiánnyal küszködőknek és tésztát gyúrni nemszeretőknek is. 🙂  … Tovább »

Érintés-22.nap

 Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥   “Mi a legviccesebb az emberben?… Tovább »

Káosztól a harmóniáig- a meghitt karácsonyért (4.hét)

  Gyerekkoromban imádtam a karácsonyt. Nem voltunk gazdagok, mégis tökéletesek voltak az ünnepek, jutott bőven ajándék a fa alá, étel az asztalra, a rokonokat, barátokat mindig meglátogattunk és hozzánk is sokan eljöttek. A játék, a pihenés, a találkozások időszaka volt ez. Nem emlékszek, hogy anyu fáradt lett volna, ideges, ünneprontó.   Nekem már nem sikerült ennyire… Tovább »

Érintés-20.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥    “A hála a kegyelem… Tovább »

Érintés-19.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥       “Néztél már gyerekszembe?… Tovább »

Érintés-18.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥    “A szeretetet nem méricskélni… Tovább »

Érintés-17.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “Az emberek elfelejtik,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!