Katarzis

Így vettem rá magamat a mozgásra

    Hónapok óta annyi az összes testmozgásom, ami a házimunkával együtt jár. Nyolc-kilenc óra ülőmunka után ezt sajnos pont annyit ért, hogy sikerült alaposan eltunyulnom. Egy hosszabb séta, pár emeletnyi lépcsőzés is fárasztó és kellemetlen lett, testileg-lelkileg kimerültnek éreztem magam annak ellenére, hogy semmi megerőltetőt nem csináltam.... Tovább »

7 weboldal, ami segít azonnal ellazulni

Bármennyire is rohanós egy-egy napunk, időnként meg kell állnunk és venni egy nagy levegőt. Ha ez számítógép előtt, internetkapcsolat mellett történik, általában azt jelenti, hogy nyitjuk a facebookot vagy valamelyik kedvenc híroldalunkat. Pedig ezektől nem fogunk sem ellazulni, sem feltöltődni. Szerencsére épp az internet az, amely kínál megoldást a relaxációra olyankor is, ha erre csak… Tovább »

Így szól a zenedobozból Sting örökzöld slágere

Nektek volt zenedobozotok? Nekünk egy ékszeres doboz játszott egy gyönyörű dallamot, ha alul feltekertük. Olyat megnyugtató volt hallgatni azokat a kis egyszerű hangokat. Szerintetek hogyan hangzana Sting egyik legnépszerűbb száma, az Englishman in New York kézi (tekerős, lyukkártyás) zenedobozzal lejátszva?        Szerintem gyönyörű, hallgassátok csak!  Igaz, én az első 20 másodpercben nem ismertem… Tovább »

Érintés-21.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥       “Én nem értek… Tovább »

Érintés-11.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     „Semmi nem érkezik… Tovább »

Érintés-10. nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait. Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥   „A szeretet két ember… Tovább »

Érintés-7.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “Összetartozik-e két ember?Ezt az… Tovább »

Érintés-6.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥       „Minden változik, elmúlik… Tovább »

Érintés-5. nap

    Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “A bolygónk… Tovább »

Érintés-4.nap

 Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “Ha valakinek nem tudtam… Tovább »

Érintés-3.nap

Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “A házasságunk nem egy… Tovább »

Érintés-1. nap

 Az ÉRINTÉS egy november 3.-ától november 29.-éig, az első adventi gyertya meggyújtásáig tartó bejegyzés-sorozat. Nem a saját írásaim, csupán egy vagy több inspiráló idézet és egy örökzöld vagy épp egészen friss zeneszám esetleg valami más érdekes videó, ami remélhetően megmozgatja lelkünk húrjait.  Fogadjátok sok szeretettel, remélem nem hiábavaló összeállítás. ♥     “Ha elölről kezdeném a… Tovább »

Zseniális, ahogyan Gálvölgyi elszavalja a Bulibárót

 Én már a Szomorú szamuráj-on is a hasam fogtam a nevetéstől. Nem épp az Ámokfutók számától, az nem váltott ki belőlem ilyen látványos katarzist, bár igaz, hogy jó buli a 90-es években nem mehetett le nélküle. Amiért nemrég ismét fókuszba került ez a dal, az Szilágyi Csengének köszönhető, aki prózai változatban adta elő, na de nem… Tovább »

Mi volt a sláger, amikor születtél?

  Erre szokták mondani, hogy “kettőt és könnyebbet!”   Pedig már 3 kattintással kiderítheted. Ezen az oldalon található az alkalmazás, amivel csak annyi a dolgunk, hogy beállítsuk a születési dátumunkat,  napra pontosan, s máris megtudhatjuk a választ: melyik dalt játszották a rádiók, amikor evilágra jöttünk.  Márha 1958 után születtünk, addig tud ugyanis visszamenni a rendszer,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!